Circulația navelor, restricționată pe Dunăre în aval de Porțile de Fier II

| 29 iul, 18:29

Traficul naval este restricționat din cauza debitelor scăzute pe Dunăre, în aval de barajul Porțile de Fier II, situat la kilometrul fluvial 863+358.

Surse de la Autoritatea Navală Fluvială au declarat, miercuri, că din cauza scăderii nivelului apei în sectorul respectiv s-a cerut armatorilor și operatorilor din domeniul transportului fluvial să reducă încărcăturile convoaielor cu 50%.

Măsura s-a impus pentru ca navele să nu eșueze pe bancurile de nisip în punctele critice identificate de specialiști de-a lungul Dunării, atât în apele teritoriale românești, cât și în cele sârbești și bulgărești.

Autoritățile navale românești au balizat cu geamanduri șenalul navigabil care s-a îngustat din cauza diminuării volumului de apă, astfel încât echipajele de nave să prevină eșuarea pe uscat și, astfel, a punerii în pericol a acestora și a vieții marinarilor.

Potrivit acelorași surse, debitul Dunării la intrarea în țară este cu 50% mai redus decât media multianuală a lunii iulie, de aproximativ 5.400 mc/secundă, numai la stația hidrometrică Gruia din județul Mehedinți cota scăzând la minus 10 centimetri față de nivelul normal de 300 centimetri.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ