Citi preia o divizie a ING din Europa Centrală şi de Est

| 26 apr, 2013

Divizia Citi Securities and Fund Services a încheiat un acord pentru preluarea segmentului de custodie şi servicii pentru valori mobiliare al ING de pe şapte pieţe din Europa Centrală şi de Est, obiectul tranzacţiei fiind reprezentat de active în valoare de 110 miliarde de euro aflate în administrare.

'Tranzacţia, care va fi supusă aprobării de către autorităţile de reglementare, include segmentele locale de custodie şi servicii pentru valori mobiliare ale ING din România, Rusia, Cehia, Ungaria, Ucraina, Slovacia şi Bulgaria.

La momentul implementării, prin includerea Bulgariei, unde Citi nu avea până în prezent o divizie de servicii pentru valori mobiliare, Citi va oferi servicii de custodie pe 95 de pieţe, în timp ce reţeaua proprie de custodie se va extinde la 62 de pieţe', se arată în comunicat.

ING este un furnizor de top de servicii de custodie în Europa Centrală şi de Est, deservind multe dintre cele mai mari instituţii financiare ale lumii. 

Reprezentanţii precizează că această achiziţie va spori capacitatea Citi de a oferi investitorilor, intermediarilor şi emitenţilor servicii performante pentru valori mobiliare în Europa Centrală şi de Est, datorită prezenţei teritoriale extinse asociate cu accesul la reţeaua bancară globală a Citi. De asemenea, după încheierea tranzacţiei, clienţii vor beneficia de procesări mai eficiente precum şi de o mai mare consecvenţă a serviciilor pe mai multe pieţe.

Detaliile tranzacţiei nu sunt publice. Având în vedere politicile standard de încheiere a tranzacţiei şi procesul de aprobare de către autorităţile competente, Citi şi ING estimează că preluarea se va finaliza în primul trimestru al anului 2014.

Prin intermediul segmentului Citi Securities and Fund Services, experţii Citi oferă emitenţilor instituţionali, intermediarilor şi investitorilor din întreaga lume soluţii personalizate, valorificând platformele globale bazate pe o arhitectură deschisă, modulară. Cu active în custodie în valoare de 13.5 trilioane de dolari şi având cea mai extinsă reţea proprie, Citi pune la dispoziţia clienţilor expertiză locală şi acces global, pentru a oferi valoare adăugată procesului investiţional.

Citi are aproximativ 200 de milioane de conturi de clienţi si operaţiuni în peste 160 de ţări şi jurisdicţii. Divizia Citi Transaction Services cuprinde segmentele Securities and Fund Services şi Treasury and Trade Solutions, făcând parte din Citi Institutional Clients Group. Cu o reţea globală ce acoperă peste 97 de ţări, divizia Citi Transactions Services sprijină peste 75.000 clienţi. La sfârşitul primului trimestrul din 2013, volumul mediu al pasivelor a fost de 415 miliarde de dolari, iar cel al activelor aflate în custodie 13,5 trilioane de dolari.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ