Cîţu, senator PNL, după atacul premierului la adresa băncilor: Tudose a ajuns deja la un comportament de derbedeu politic

| 30 aug, 12:42

Atacul premierului Tudose nu este doar împotriva sistemului bancar. Mihai Tudose a ajuns deja la un comportament de derbedeu politic, pentru că o comparaţie a sistemului bancar cu Terente (n.red. Ştefan Vasali, supranumit ”regele bandiţilor”) este un comportament de derbedeu politic, a declarat Florin Cîţu, membru al comisiei Buget Finanţe.

Primul-ministru Mihai Tudose a declarat ieri că a avut o experienţă neplăcută cu băncile şi că refuză ca salariul să-i fie pus pe card pentru ca banca să nu beneficieze de comision la fiecare retragere, Tudose afirmând că ”nu-l merită”.

”Personal, eu am avut nişte experienţe cu băncile. Am avut un cont în bancă cu o sumă minoră, 500 de dolari, şi după doi ani m-a sunat banca să-mi spună nu doar că nu mai am am banii, ci că mai trebuie să mai dau eu 50 de dolari că de fapt comisionul cu care au avut grijă de ei, i-au păzit, i-au dus la toaletă noaptea sau le-au dat să bea apă când le era sete a mâncat fondul şi trebuie să mai aduc şi eu nişte bani de acasă. Din momentul ăsta eu am zis «Iertaţi-mă, dar Terente era copil pe lângă voi! Chiar era băiat bun»”, a relatat Tudose.

Florin Cîţu spune că România vrea să ajungă în Zona Euro, vrea să atragă investiţii străine, dar investitorii străini nu vin în România cu bani în pungă, nu vin cu bani în maşină şi nici nu îi îin în borcane. El susţine că sistemul financiar bancar este vital pentru orice economie, pentru a te dezvolta. Atacul fără dovezi, pornit împotriva sistemului bancar, este periculos, pentru că ne-ar putea costa pe toţi.

 

”Nu este doar un atac împotriva sistemului bancar, este un atac împotriva sectorului privat, care a început la începutul anului cu atacul la adresa multinaţionalelor, apoi cu atacul la adresa românilor care câştigă bani, apoi a urmat atacul împotriva sistemului de pensii, acum s-a ajuns la bănci şi vor urma asiguratorii. Tot ce era privat a fost atacat de această guvernare, nu doar de Tudose, ci şi de Dragnea şi de toţi oamenii acestuia”.

Florin Cîţu spune că cifrele arată clar că ne îndreptăm spre dezastru: cheltuim pe salarii şi asistenţă socială mai mult cu 11,3 mld. decât luăm din taxe, impozite şi accize.

”Ei ne spun că în România există o problemă, că cei din sectorul privat fură şi nu plătesc. Problema nu e în sectorul privat, problema este la administrarea dezastruasă a economiei de acest guvern. Cu o creştere economică de 5,7% să ai această execuţie bugetară este un dezastru, şi asta înainte să ai legea salarizării univerare şi legea pensiilor implementate”.

Tag-uri: Citu, Tudose
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ