Ciucă: Acordul cu Bulgaria semnat la Bucureşti va permite deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei la Giurgiu-Ruse

| 29 apr, 16:55

 

Acordul cu Bulgaria în domeniul transporturilor semnat vineri va permite deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei la Giurgiu-Ruse, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

 

 

Prim-ministrul Ciucă l-a primit, la Palatul Victoria, pe omologul bulgar, Kiril Petkov, menţionând că reprezintă "o bună ocazie" pentru reluarea dialogul asupra mai multor teme de interes.
"Un punct important al discuţiei îl reprezintă colaborarea noastră în domeniul transporturilor, care a beneficiat de contribuţia doamnei comisar european pentru Transporturi, Adina Vălean. Concretizăm această cooperare prin rezultate de care să beneficieze cetăţenii noştri. Acordul semnat astăzi la Bucureşti în domeniul transporturilor va permite deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei româno-bulgare la Giurgiu-Ruse", a scris Nicolae Ciucă pe Facebook.
"O bucurie să asist la semnarea acordului privind PTF Giurgiu-Ruse cu omologul şi prietenul meu prim-ministrul Kiril Petkov şi să discutăm despre cooperarea noastră bilaterală în diverse domenii, inclusiv transport, energie şi situaţia din Ucraina", a transmis premierul Ciucă şi pe Twitter.
Premierul Bulgariei, Kiril Petkov, care efectuează o vizită de lucru în România, a fost primit vineri de preşedintele Klaus Iohannis şi de premierul Nicolae Ciucă.
Cei doi prim-miniştri au avut convorbiri tete-a-tete şi au participat la ceremonia de semnare a acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Bulgaria privind deschiderea la frontiera de stat româno-bulgară a punctului internaţional al frontierei Giurgiu-Ruse feribot.
Cele două delegaţii au o întrevedere în plen, cu participarea comisarului european Adina Vălean, iar de la 17,30, cei doi premieri şi comisarul european vor susţine o conferinţă de presă comună la Palatul Victoria.
Vizita premierului Bulgariei trebuia să înceapă la ora 11,30, cu primirea la Palatul Victoria, însă programul a fost decalat. Kiril Petkov a efectuat o vizită în Ucraina.

 

Tag-uri: bulgaria, ciuca, granita
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ