Ciucă: În calitate de premier, după discuţiile cu liderii coaliţiei, când şi dacă va fi cazul, vom proceda la remaniere

| 24 aug, 18:57

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că remanierea este atributul prim-ministrului, însă vor exista discuţii cu liderii coaliţiei şi dacă sau când va fi cazul unei remanieri, atunci va acţiona în acest sens. Şeful Executivului nu a dorit să spună public dacă este mulţumit sau nu de activitatea ministrului Energiei Virgil Popescu şi a adăugat că această analiză o va face la sediul Guvernului.

 

„Sigur există atât părţi bune, cât şi părţi mai puţin bune la fiecare dintre noi şi atunci când se va atinge acel nivel în care să se impună o decizie, vă rog să aveţi certitudinea că nu voi ezita niciun moment să iau măsuri în consecinţă”, a mai spus Ciucă.
„Remanierea este un atribut al premierului. Sigur avem responsabilitatea coaliţiei şi suntem lideri ai partidelor din coaliţie. Iar, în calitate de premier, am să îmi asum această responsabilitate şi desigur voi avea discuţii cu fiecare dintre liderii partidelor din coaliţie şi atunci când va fi cazul şi dacă va fi cazul vom proceda la remaniere”, a declarat Nicolae Ciucă, miercuri la Spitalul Judeţean Suceava, după ce a participat la semnarea contractului de execuţie a lucrărilor de consolidare, restaurare şi reabilitare a Palatul Administrativ Suceava, finanţare prin Compania Naţională de Investiţii.
El a adăugat că la întâlnirea de săptămâna viitoare cu grupurile parlamentare ale PNL nu vor fi discuţii despre remaniere, ci despre „agenda despre această sesiune parlamentară”.
Chestionat dacă ar fi posibilitatea ca portofoliul Energie să treacă la PSD, premierul a răspuns: „Ştiţi cum se zice – nu cred că este momentul oportun acum să discutăm despre astfel de decizii, în condiţiile în care ne aflăm în plin proces de analiză a ceea ce facem, astfel încât să avem un plan concret pentru iarna 2022-2023”.
„Discuţiile acestea în care cineva îşi doreşte sau nu îşi doreşte să fie ministru sau doresc ca cineva din Guvern să plece sunt chestiuni care în momentul de faţă nu fac obiectul, cel puţin imediat în perioada următoare, a se întâmpla”, a completat Ciucă.
Întrebat dacă este mulţumit de activitatea ministrului Energiei Virgil Popescu, şeful Executivului a replicat: „Este o activitate pe care o voi face publică în momentul în care voi analiza fiecare dintre ministere”.
„Sigur există atât părţi bune, cât şi părţi mai puţin bune la fiecare dintre noi şi atunci când se va atinge acel nivel în care să se impună o decizie, vă rog să aveţi certitudinea că nu voi ezita niciun moment să iau măsuri în consecinţă. Nu cred că activitatea unui ministru trebuie să constituie în momentul de faţă o analiză pe care să o fac în mod public. O fac acolo unde trebuie, la sediul Guvernului şi voi lua deciziile care se impun de la sediul Guvernului”, a conchis prim-ministrul.

 

Tag-uri: ciuca
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ