Ciucă: Trebuie să menţinem o atenţie sporită şi un ritm constant de îndeplinire a condiţiilor de aderare la OCDE

| 20 iun, 20:52

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a avut, marţi, o întrevedere cu coordonatorul naţional pentru procesul de aderare la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), Luca Niculescu, context în care afirmă că trebuie menţinute "o atenţie sporită şi un ritm constant" de îndeplinire a condiţiilor de aderare a României la OCDE, dar şi să fie depuse eforturi mai multe pentru a le explica românilor beneficiile pe care le poate aduce.

"Am făcut, astăzi, împreună cu coordonatorul naţional pentru procesul de aderare la OCDE, Luca Niculescu, o trecere în revistă a etapelor pe care le-am parcurs şi paşii de urmat pentru a ne atinge acest important obiectiv de ţară. Este o muncă de durată, dar care va aduce beneficii importante României. A fost o evaluare de ordin tehnic, având în vedere că am început acest proces, anul trecut, de la Guvern, în calitate de prim-ministru, iar acum implicarea mea este diferită, din perspectiva rolului Parlamentului ca partener instituţional dedicat îndeplinirii acestui obiectiv politic major al României", a scris Ciucă pe Facebook.

El afirmă că evoluţiile sunt bune până în acest moment, atât pe linia Executivului, cât şi pe cea a Legislativului. Ciucă adaugă faptul că inclusiv la nivelul Comisiei speciale pentru sprijinirea procesului de aderare la OCDE, din care face parte, lucrurile sunt în grafic.
"Trebuie să menţinem o atenţie sporită şi un ritm constant de îndeplinire a condiţiilor de aderare pentru că acestea nu fac altceva decât să ajute România să se dezvolte. În acelaşi timp trebuie să depunem mai multe eforturi pentru a explica, în termeni mai puţin tehnici, cetăţenilor României, beneficiile uriaşe pe care le poate aduce aderarea la această organizaţie de prestigiu. Pentru România va fi, cu siguranţă, după aderarea ţării la NATO şi UE, un al treilea factor de modernizare şi dezvoltare", conchide preşedintele Senatului.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ