CNA: Scrisoare de atenţionare pentru respectarea deciziei instanţei privind sigla România TV

| 22 aug, 2013

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis joi să trimită postului România Tv o scrisoare de atenţionare prin care canalului i se solicită să respecte decizia instanţei de a nu mai folosi o siglă care ar putea induce confuzie publicului.

"Până la pronunţarea instanţei de recurs să nu mai folosească publicitarea audiovizuală a site-ului şi să aibă grijă la siglă să nu mai creeze confuzii. Este generatoare de confuzie (n.r. sigla)", a afirmat preşedintele CNA, Laura Georgescu, potrivit Agerpres.

Sigla cuprinde majuscula R, în partea superioară a majusculei menţiunea TV, iar în cea inferioară "omânia".

"De la distanţă se vede RTV şi în partea de jos a ecranului se vede o trimitere către site-ul ww.rtv.ro ceea ce induce şi mai mult în eroare publicul sau confirmă că ceea ce vezi este rtv şi nu România Tv", a afirmat Valentin Jucan, membru CNA.

Potrivit Laurei Georgescu, eventuala nerespectare a scrisorii de atenţionare atrage într-o primă etapă amendarea postului România Tv.

Realitatea Media a adresat CNA în 2 august o somaţie-notificare publică-plângere prin care solicită revocarea deciziei privind licenţa audiovizuală pentru difuzarea prin satelit a programului România TV aparţinând S.C. Ridzone Computers SRL Ploieşti.

"Realitatea Media SA este titularul mărcii RTV, conform depozitului OSIM aferent şi beneficiază de protecţia completă garantată de Legea 8/1996 privind drepturilor de autor (...) Potrivit legii suntem singura entitate îndreptăţită să folosim marca RTV (cu toate apanajele acesteia: siglă denumire) şi orice tip de utilizare a acesteia sau a uneia de natură a crea confuzie în detrimentul nostru de către o persoană care nu are nici consimţământul nostru şi nici vreun drept legitim reprezintă o gravă eroare a drepturilor noastre', se arată în notificarea trimisă CNA de realitatea Media prin avocatul Mihaela Dobrescu.

Reprezentantul România Tv, avocatul Andrei Zarafiu, a precizat că postul a înaintat recurs la decizia instanţei şi că aceeaşi speţă a avut câştig de cauză în instanţă în anii anteriori.

Avocatul Realitatea Media, Andreea Dumitraşcu, a subliniat caracterul executoriu al deciziei instanţei, aceasta fiind emisă prin ordonanţă preşedinţială.

Preşedintele CNA a precizat că există o plângere penală care o vizează privind decizia instanţei dată prin ordonanţă preşedinţială în 7 august, a cărei motivare a fost primită la CNA în 20 august.

Tag-uri: cna, romania tv, rtv
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ