CNBC: România – ţară bună pentru investiţii

| 18 noi, 2013

România este "o țară în curs de dezvoltare ca o stea în regiunea Europei de Est si Centrala", spune Greg Konieczny, vicepreședinte executiv și manager de portofoliu la FranklinTempleton Investment Management.

"Fundamentale economiei conteaza. Contează dacă contul curent este mare, nu contează în cazul în care datoria ta este mare, și nu contează în cazul în care situația dumneavoastră fiscală este stabilă sau nu. Toate aceste probleme vor veni mai mult sub microscop " spune pentru CNBC Reza Moghadam, director al Departamentului European al Fondului Monetar Internațional (FMI), informeaza RomaniaTv.net.

"Țările care au fundamente solide, ale căror solduri interne și externe sunt mici, vor continua să aibă acces bun pe piață".

România este "o țară în curs de dezvoltare ca o stea în regiunea Europei de Est si Centrala", spune Greg Konieczny, vicepreședinte executiv și manager de portofoliu la FranklinTempleton Investment Management. Creștere PIB în al treilea trimestru din acest an a fost cea mai puternică din UE, cu 4,1 la suta fata de aceeasi perioada din 2012, comparativ cu o medie a UE de 0,2 la sută.

Oferta publică inițială a Romgaz de la Bursa din Londra, companie romaneasca de gaze, poate schimba evoluțiile pentru țară", a mai declarat Konieczny.

Tag-uri: cnbs, investiţii, romania
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ