Cod galben de INUNDAŢII în 11 judeţe

| 30 ian, 13:14

Hidrologii au emis, vineri, o atenționare Cod Galben de inundații, valabilă de vineri seară până sâmbătă după-amiază în 11 bazine hidrografice de pe raza a 11 județe.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor /INHGA/, în intervalul 30 ianuarie, ora 22,00 — 31 ianuarie, ora 16,00, pe râurile din bazinele hidrografice: Tur (județul Satu Mare), Bega Veche, Timiș superior și unii afluenți ai săi din bazinul mijlociu și inferior, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna (județele Caraș Severin și Timiș), Jiu superior și mijlociu — amonte Răcari și afluenții săi (județele Mehedinți, Gorj, Hunedoara și Dolj), Neajlov și Sabar (județele Argeș, Dâmbovița, Giurgiu și Ilfov), se vor semnala scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri, cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție.

Aceste fenomene se pot produce cu probabilitate mai mare pe râurile din județele Caraș Severin, Gorj și Mehedinți, dar și pe afluenți de grad inferior ai râurilor atenționate.

Atenționarea a fost, deja, transmisă către: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională Apele Române, Ministerul Administrației și Internelor, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A. și Administrațiile Bazinale de Apă: Someș-Tisa, Banat, Jiu, Argeș-Vedea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ