COD PORTOCALIU de caniculă în tot vestul țării. Cât timp e valabilă avertizarea și ce temperaturi sunt așteptate

| 18 iul, 13:26

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi un avertisment cu cod portacaliu de căldură și disconfort termic accentuat pentru șase județe din vestul și sud-vestul țării.

Astfel Duminică, 19 iulie şi luni, 20 iulie, valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde toată ţara. Temperaturile maxime vor depăşi frecvent 35…36 de grade şi local se vor atinge 37…38 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în cea mai mare parte a teritoriului. Dacă în toată țara este cod galben, în judeţele Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj este cod portocaliu, fiind anticipate temperaturi maxime de 38…39 de grade, ceea ce înseamnă că disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Vremea va rămâne extrem de călduroasă și în săptămâna care urmează, fiind așteptate temperaturi asemănătoare cu cele din aceste zile.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ