Coface: România va avea o creștere economică de 2,3% anul acesta

| 09 apr, 2014

Compania de evaluare a riscului Coface a revizuit în creştere de la 2,1% la 2,3% estimarea privind creşterea economică a României în 2014, potrivit datelor prezentate de către Yves Zlotowski, economist şef al Coface.

"Calitatea şi viteza creşterii economice din România depind de infrastructură şi de calitatea mediului de afaceri. Infrastructura în România este o problemă, iar în ceea ce priveşte guvernanţa, România, la fel că şi Polonia, stă mai bine decât alte ţări din Europa emergentă, dar este loc de mai bine", a declarat Zlotowski, citat de Agerpres.

Anul trecut, economia României a crescut cu 3,5%.

Coface a făcut o serie de ajustări ale evoluţiei indicatorilor macroeconomici din România şi consideră este îngrijorător nivelul de credite neperformante.

'În ciuda unei reveniri sănătoase a economiei româneşti, avem o fragilitate în domeniul corporate', a spus Zlotowski.

Coface a menţinut ratingul României la nivelul 'B', acelaşi calificativ fiind acordat şi Bulgariei, Croaţiei şi Ungariei.

Coface estimează o creştere economică de 2,9% pentru Polonia (faţă de 1,9% în 2013), de 1,9% pentru Cehia (de la -1,1% în 2013), de 1,6% pentru Bulgaria (0,6% în 2013). Cele mai mari creşteri unt estimate pentru Letonia (4,2%) şi Lituania (3,4%). Media de creştere a PIB în Europa Emergentă este prognozată de Coface la 2,1%, similară cu cea din 2013.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ