Comisia de revizuire a Constituşiei: parlamentarii traseişti îşi vor pierde mandatul

| 13 iun, 2013

Senatorii şi deputaţii din Comisia de revizuire a Constituţiei au decis joi, cu o abţinere, adoptarea unui amendament al senatorului PNL Tudor Chiuariu, care sancţionează parlamentarii traseişti prin pierderea mandatului.

Amendatul adoptat de majoritatea parlamentarilor din Comisia de revizuire a Constituţiei prevede că funcţia de deputat sau de senator încetează la data demisiei din partidul sau formaţiunea din partea căreia a fost ales sau la data înscrierii într-un alt partid sau o altă formaţiune.


Rolul Casei Regale şi al BOR în noua Constituţie
Parlamentarii din  Comisia de revizuire a Constituţiei au adoptat cu majoritate de voturi, un amendament la articolul 1 din Legea fundamentală conform căruia România recunoaşte rolul istoric al Casei Regale în constituirea şi modernizarea statului român, al minorităţilor naţionale, al Bisericii Ortodoxe şi al celorlalte culte religioase.

Iniţiatorul amendamentului, deputatul PSD Florin Iordache, a motivat că un astfel de amendament satisface toate propunerile făcute la acest articol de-a lungul timpului.

Deputatul PDL Ioan Oltean a subliniat rolul fundamental al Bisericii Ortodoxe de-a lungul timpului în păstrarea identităţii naţionale, fiind de părere că aceasta ar trebui trecută în amendament înaintea Casei Regale.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ