Comisia Europeană continuă sa confirme jaful făcut de PDL în România

| 21 iun, 2013

Înştiinţările venite din partea CE privind procedura de infringement devoalează, de fapt, modul discreţionar în care guvernarea PDL a condus România, bazat pe sifonarea banilor europeni de către clientela de partid a democrat-liberalilor. Din nefericire, nota de plată pentru încălcarea directivelor UE nu va fi plătită de PDL, ci de cetăţenii români. Din buzunarele lor se vor returna banii încasaţi ilegal de către firmele de casă portocalii.

Comisia Europeană a anunţat declanşarea procedurii de infringement împotriva României pentru încalcarea directivelor UE privind achiziţiile publice derulate de CNADNR în perioada guvernării PDL, având ca obiectiv licitaţia pentru reabilitarea drumului naţional între Crasna şi Iaşi.  Conform unui comunicat al CE, "României i s-a cerut să respecte pe deplin directivele europene privind achiziţiile publice. Comisia argumentează că procedurile de licitaţii pentru o licitaţie de execuţie lucrări prin solicitare de oferte, pentru reabilitarea drumului naţional între Crasna şi Iaşi, au fost realizate prin încălcarea Directivelor 2004/18/CE si 89/665/CEE".

Şi mai grav este că, în comunicarea pe acest subiect, care a dus la declanşarea procedurii de infringement, Comisia Europeană face trimitere şi către alt caz, cel al Primăriei Sectorului 3 din Bucureşti, condusă la vremea comiterii abuzurilor de primarul PDL-ist de atunci, Liviu Negoiţă.

Înştiinţările venite din partea CE privind procedura de infringement devoalează, de fapt, modul discreţionar în care guvernarea PDL a condus România, bazat pe sifonarea banilor europeni de către clientela de partid a democrat-liberalilor. Din nefericire, nota de plată pentru încălcarea directivelor UE nu va fi plătită de PDL. Cei care vor cotiza sunt cetăţenii români. Din buzunarele lor se vor returna banii încasaţi ilegal de către firmele de casă portocalii.

De altfel, România nu este la prima procedura de infringment. Între anii 2009-2011, auditul responsabililor europeni a scos la iveală numeroase nereguli în administrarea şi cheltuirea banilor proveniţi din finanţări ale Uniunii Europene. Drept urmare, au fost blocate programe europene prin care ţara noastră accesa bani europeni. Şocul este resimţit în continuare şi de către guvernarea USL care a depus eforturi mari pentru deblocarea mai multor axe de finanţare ca urmare a gestionării frauduloase a banilor din timpul guvernărilor PDL.

Astfel, Cabinetul Ponta a reuşit să deblocheze POS Mediu, POS Dezvoltarea Resurselor Umane (POS-DRU), Programul Operaţional Regional (POR) sau POS Creşterea Competitivităţii Economice (POS-CCE). Odată cu reuşita privatizării CFR Marfă, urmează deblocarea POS Transporturi. Este o abordare reparatorie prin care guvernarea USL a reuşit să îşi asigure premisele unei mai bune absorbţii a banilor europeni, după dezastrul lăsat în urmă de către PDL.

Dincolo de demersurile USL, rămâne totuşi problema răspunderii în faţa legii a tuturor celor care au căpuşat fondurile europene, în interese personale. Fiindcă întârzierile acumulate prin programele de finanţare ale Uniunii Europene precum şi deturnarea banilor europeni se traduc în cele din urmă în accentuarea decalajelor economice din România. Prin urmare, este imperios ca fraudarea banilor europeni să fie pedepsită aşa cum se cuvine, alfel riscăm ca la viitoare schimbare a puterii, practicile ilicite din bani europeni să prospere aşa cum s-a întâmplat în timpul guvernărilor PDL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ