Comisia Europeană vrea să ofere României un împrumut de 4 mld. euro pentru acoperirea şomajului tehnic din pandemie

| 24 aug, 15:40

România ar putea beneficia de un împrumut de 4 miliarde de euro ca ajutor acordat statelor Uniunii Europene pentru a combate efectele pandemiei pe piaţa forţei de muncă. Împrumutul are o valoare totală de 81,4 miliarde de euro, potrivit unui comunicat al executivului european.

Comisia Europeană propune Consiliului UE să acorde această sumă sub formă de împrumuturi la dobânzi scăzute pentru mai multe statele membre UE, potrivit G4Media.ro.

Împrumuturile vor ajuta statele membre să acopere costurile legate direct de finanțarea sistemelor naționale de șomaj tehnic și a altor măsuri similare puse în aplicare ca răspuns la pandemia de coronavirus, în special pentru lucrătorii independenți.

Instrumentul SURE este un element esențial al strategiei cuprinzătoare elaborate de UE pentru protejarea cetățenilor și atenuarea consecințelor socioeconomice foarte grave ale pandemiei de coronavirus. Acesta este una dintre cele trei plase de siguranță convenite de Consiliul European pentru a proteja lucrătorii, întreprinderile și țările.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ