Comisia juridică a Senatului: Proiectul de lege privind grațierea - amânat până pe 11 aprilie

| 21 mar, 18:34

Comisia juridică a Senatului a amânat, marți, în unanimitate, la cererea ministrului Justiției, pentru data de 11 aprilie, dezbaterea proiectului de lege pentru grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, le-a solicitat marți senatorilor din Comisia juridică să amâne dezbaterea proiectului de lege privind grațierea, arătând că se pregătesc și alte măsuri complementare, menite să rezolve problemele din sistemul penitenciar.

El a precizat că noul pachet legislativ va fi finalizat în cel mult trei săptămâni.

Senatul este prima Cameră sesizată în cazul acestui proiect de lege organică, iar inițiator este Guvernul.

Termenul de adoptare tacită este în data de 25 aprilie.

Senatorul PNL Alina Gorghiu consideră că acest proiect legislativ "poate să fie subiectul unui acord politic".

"Nu văd de ce nu ar putea Ministerul Justiției sau oricare din grupurile parlamentare redepune inițiativa în termenul de trei săptămâni, așa cum am agreat cu toții, toate grupurile parlamentare, să venim și să dezbatem pachetul legislativ care va include și această inițiativă legislativă venită din partea Guvernului cu articulările și nuanțările necesare ulterior acestui început de dezbatere sau generate de observațiile venite de la CSM, Parchet, Barou șamd", a opinat Gorghiu. "Rugămintea este să nu accelerăm lucrurile când ele nu trebuie accelerate. Să încercăm să facem totul într-un ritm care să permită consens, coagulare de opinii, dezbatere, astfel încât să generăm o soluție agreată de toată lumea", a spus Gorghiu.

Președintele Comisiei juridice, Șerban Nicolae, a mărturisit că soluția la care s-a gândit viza amânarea cu trei săptămâni a dezbaterii, dar după intervenția senatorului Alina Gorghiu i-a propus ministrului Justiției să retragă această propunere legislativă până la înscrierea pe ordinea de zi a plenului.

Ministrul Justiției a explicat, în timpul ședinței Comisiei juridice, că inițiativa legislativă este a Guvernului și că nu are abilitarea de a spune ceea ce Executivul poate decide.

"Din moment ce eu, în fața comisiei, am cerut termenul de trei săptămâni, e limpede că am avut în vedere posibilitatea încadrării în termen. (...) Despre retragerea sau nu a acestui proiect de lege trebuie discutat în Guvern. O opinie o am, dar o exprim în Guvern", a afirmat Toader, după finalizarea lucrărilor comisiei.

El a precizat că este vorba despre patru măsuri "complementare legii grațierii".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ