Comisia juridică din Senat va analiza peste o săptămână cererea de urmărire penală în cazul Vosganian

| 10 sep, 2013

Senatorii din Comisia juridică vor studia miercurea viitoare materialul probator în cazul ministrului Varujan Vosganian, pentru care Parchetul a cerut începerea urmăririi penale.

"Încă nu ne-au fost puse la dispoziţie materialele probatorii în care se face vorbire în adresa de înaintare a procurorului-şef al DIICOT. Deci membrii comisiei nu le pot consulta. Am luat următoarele decizii: miercurea viitoare să avem o şedinţă secretă având în vedere că materialele probatorii sunt confidenţiale şi membrii comisiei să poată studia pe ce se bazează cererea Parchetului", a declarat preşedintele Comisiei juridice, Tudor Chiauriu, citat de Agerpres.

Preşedintele Comisiei juridice a mai anunţat că senatorul Varujan Vosganian va fi invitat la audieri în comisie pe 1 octombrie.

În şedinţa de marţi, senatorii Comisiei juridice au luat act de solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind începerea urmăririi penale împotriva senatorului Varujan Vosganian.

"Să îi facem o adresă senatorului Varujan Vosganian pentru a-i aduce la cunoştinţă că (...) îşi poate exercita dreptul la apărare fie prin depunerea unui memoriu scris, fie prin prezenţa în faţa Comisiei. Am stabilit un termen în acest sens, 1 octombrie. E nevoie ca orice persoană aflată într-o asemenea situaţie să aibă timpul şi înlesnirile necesare pregătirii apărării, aşa cum spune Convenţia europeană a drepturilor omului", a declarat Chiuariu.

Liberalul a mai explicat că ar fi fost bine ca o dată cu referatul procurorilor să ajungă la Senat şi materialul probator.

"Nu ştiu din ce cauză acesta nu a ajuns, dar probabil că în zilele următoare, astfel încât miercurea viitoare să fim în situaţia de a putea studia acest materiale", a arătat Chiuariu.

El a mai precizat că în PNL nu s-a luat o decizie politică în acest sens.

"Nu s-a luat o decizie formală în acest sens şi probabil că înainte de votul în plen, pe baza concluziilor Comisiei juridice, vom avea şi o decizie politică în acest sens. Toată lumea aşteaptă concluziile Comisiei juridice", a adăugat senatorul liberal Tudor Chiuariu.

Varujan Vosganian este acuzat de DIICOT că în perioada 2007-2008 a semnat şi susţinut în guvern acordarea de discount-uri substanţiale la livrarea de gaze naturale către Interagro, în scopul sprijinirii intereselor financiare ale unui grup infracţional constituit de omul de afaceri Ioan Niculae şi a utilizat Romgaz în interesul privat al Interagro.

În acest caz, DIICOT a solicitat începerea urmării penale şi împotriva fostului ministru Adriean Videanu, pentru acelaşi gen măsuri, în perioada 2009-2010.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ