Comoara din Romania de care nu ştia nimeni până astăzi

| 14 ian, 2014

Atat arheologii cat si fetele bisericesti incearca sa gaseasca tezaurul Tarii Romanesti din acea vreme.

Cu toate ca Ministerul Culturii a aprobat cercetarile stiintifice, santierul s-a oprit dupa numai o zi: episcopia Severinului a protestat ca se lucreaza barbar, cu excavatorul, si astfel se distrug vestigii de pret. Legendara comoara este cautata la manastirea Sfintii Voievozi din Baia de Arama.

Comoara ar fi fost ingropata de trimisii lui Brancoveanu intr-o galerie dintr-o fosta mina de cupru, peste care a fost zidita biserica.

Arheologii sustin ca au, drept dovada, o harta gasita in anii ’70 chiar in aceasta manastire. Istoricii cauta sute de kilograme de aur, obiecte de pret din argint masiv, arme, hrisoave bisericesti si documente din secolul al XVIII-lea, saci cu ducati de Venetia si nestemate, potrivit protv.ro.

Bogatia, de altfel, l-a facut faimos pe Brancoveanu pana la Inalta Poarta. “Era Printul Aurului, niciodata nu i-au spus pe nume, se banuia ca avea o avere impresionanta si s-au trimis iscoade, spioni, pentru a se afla despre aceasta avere impresionanta pe care o detinea Brancoveanu.”, spune Neagoe Marin Iulian de la Muzeul Judetean Mehedinti.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 oct, 19:15
marian
haurul lui brancoveanu
lam luat eu nu-l mai cautati lam bagat la pacanele

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ