Compania aeriană Lufthansa a anunţat cea mai mare comandă din istoria sa, de 14 miliarde de euro

| 19 sep, 2013

Compania aeriană germană Lufthansa a anunţat joi cea mai mare comandă din istoria sa pentru 59 de avioane de pasageri produse de Boeing şi Airbus, în valoare de 14 miliarde de euro, transmite Reuters.

Consiliul de Administraţie de la Lufthansa a aprobat o comandă pentru 34 de avioane Boeing 777-9X şi 25 de avioane Airbus A350-900, avioane care vor ajuta la reducerea consumului de combustibil cu aproximativ 20% comparativ cu modelele mai vechi. Lufthansa nu a oferit detalii cu privire la câte din noile aparate vor fi comenzi ferme şi câte opţiuni, dar a precizat că noile avioane vor fi livrate începând din 2016.

"Obiectivul nostru este să reducem numărul de modele diferite şi complexitatea flotei diviziei de pasageri, precum şi să înlocuim aparatele în activitate cu avioane de ultimă generaţie", a explicat Lufthansa.

Valoarea de catalog a comenzii, care reprezintă un record pentru Lufthansa, ar putea fi revizuită în jos în condiţiile în care constructorii acordă întotdeauna reduceri pentru comenzile importante.

Compania aeriană germană a demarat un amplu program de restructurare care include eliminarea a 3.500 de posturi, investiţii în avioane moderne pentru reducerea consumului de combustibil în ideea de a putea concura cu rivalii din Orientul Mijlociu, în special pe rutele dintre Europa şi Asia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ