Compania austriacă Alpine Bau, prezentă și în România, intră în insolvență

| 19 iun, 2013

Compania austriacă de construcţii Alpine Bau, care activează şi în România, a depus miercuri cererea de intrare în insolvenţă cu datorii de 2,6 miliarde de euro. Potrivit Reuters, acesta urmează să fie cel mai mare faliment al unei companii austriece de după cel de al doilea război mondial.

Depunerea cererii de insolvenţă la un tribunal din Viena înseamnă că un administrator va revizui planul de restructurare al companiei. Alpine Bau are 6.500 de angajaţi, datorii de până la 2,6 miliarde de euro şi active de 661 milioane de euro, susţin creditorii.

Decizia va provoca grupului spaniol FCC, proprietarul Alpine Bau, o lovitură de 289 milioane de euro, dar va afecta şi băncile, inclusiv Bank Austria şi Erste Group, precum şi contribuabili austrieci.

Imediat după acest anunţ acţiunile FCC au înregistrat o scădere de 5,9% în timp ce tranzacţionarea unor obligaţiuni Alpine în valoare de 290 milioane de euro la bursa de la Viena a fost suspendată pe o perioadă nedeterminată.

O veste bună pentru Alpine este că rivalul Porr a anunţat că poartă discuţii pentru preluarea unora din activele Alpine Bau. În schimb, Strabag, cel mai mare grup de construcţii din Austria, a informat că nu va încerca să cumpere niciunul din activele Alpine din motive ce ţin de legislaţia anti-trust.

În România, Alpine Bau construieşte un tronson din Autostrada Arad - Nădlac şi de asemenea a câştigat contractul de reabilitare a tronsonsului de cale ferată Sighişoara-Atel

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ