Peste 1200 de posturi didactice în universităţile de stat, scoase la concurs

| 19 iul, 2013

Concursul pentru ocuparea posturilor didactice vacante din învăţământul superior s-a deschis, astăzi, prin publicarea în Monitorul Oficial a posturilor vacante.

"Aşa cum Guvernul s-a angajat încă de la începutul anului, a fost aprobată în şedinţa de guvern deblocarea posturilor didactice şi scoaterea la concurs a posturilor didactice pentru învăţământul superior. Este o promisiune pe care Guvernul a făcut-o şi o onorează şi sunt destul de mulţumit de faptul că putem anunţa începând cu ziua de astăzi, vineri, publicarea în Monitorul Oficial a posturilor didactice. Practic, concursul pentru aceste posturi a fost declanşat astăzi, odată cu publicarea în Monitorul Oficial", a declarat vineri pentru AGERPRES ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu.

El şi-a exprimat speranţa ca universităţile să organizeze în condiţii bune concursurile pentru admiterea în sistem şi să atragă cel mai bine pregătiţi oameni.

"Îmi exprim speranţa că universităţile vor reuşi să organizeze în condiţii foarte bune concursurile pentru admiterea în sistem. Există o aşteptare foarte mare a cadrelor didactice de a promova în sistem, de a promova în carieră şi, pe de altă parte, există un număr important de tineri care îşi doresc să intre în sistem în rândul corpului profesoral şi care au aşteptat aceste concursuri. Sunt extrem de bucuros de faptul că am reuşit acest lucru într-un interval extrem de scurt şi sunt convins că universităţile vor reuşi să atragă cei mai buni oameni pentru a lucra în sistemul de învăţământ. Este vorba de 1.262 de posturi. Ultimele solicitări au fost colectate în cursul acestor zile. Acoperă necesarul şi sunt solicitări venite din toate universităţile publice din România. Menţionez faptul că posturile pentru învăţământul privat au fost publicate deja în MO, cu aprobarea MEN, de mai multă vreme, la acestea se adaugă astăzi şi posturile publicate pentru învăţământul public", a precizat Costoiu.

Potrivit acestuia, candidaţii au la dispoziţie două luni pentru a se înscrie la concurs, pentru a-şi realiza dosarul, iar începând cu 1 octombrie să devină efectiv profesori universitari.

"De astăzi încep concursurile iar în conformitate cu prevederile legale, prevederile Legii educaţiei, candidaţii au două luni de zile la dispoziţie pentru a se înscrie la concurs, pentru a-şi realiza dosarul şi pentru a participa la concurs. Astfel încât în ultima parte a lunii septembrie concursurile să se poată desfăşura efectiv iar începând cu 1 octombrie cadrele didactice să poată să fie titularizate pe posturile pe care le-au câştigat în urma acestor concursuri. Adică începând cu noul an universitar 2013-2014", a explicat demnitarul.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ