Conducerea interimară a PNL, discutată marţi de liderii partidului în BPN

| 13 dec, 11:24

Liderii PNL se reunesc, marţi, în şedinţa Biroului Politic Naţional pentru a discuta despre conducerea interimară a formaţiunii politice, după ce Alina Gorghiu a anunţat că îşi depune mandatul de la conducerea partidului.

Gorghiu a declarat, luni, că îşi va depune mandatul şi că acest gest a fost anunţat şi de alţi lideri liberali. 

Ea a mai spus că Biroul Politic Naţional al PNL se va reuni marţi, unde va propune convocarea Convenţiei Naţionale pentru luna februarie. 

"Le voi propune colegilor mei şi în această seară şi mâine în BPN să accepte propunerea mea să convocăm rapid Convenţia Naţională a partidului, forul care organizează alegerile în PNL. Sper să se poată într-un calendar undeva la jumătatea lunii februarie. (...) În mod cert este nevoie să se stabilească o nouă conducere a PNL, este nevoie de o conducere legitimă, de un nou start, de coerenţă, de stabilitate şi de un act politic eficient (...) Am avut încă de ieri discuţii constante cu colegii mei de partid, cu liderii din teritoriu, cu conducerea centrală şi i-am informat că pentru mine nu există alt gest decât cel al depunerii mandatului. (...) Sunt şi alţi lideri din conducerea partidului care îşi asumă aceeaşi atitudine", a afirmat Gorghiu. 

Luni seară, Alina Gorghiu a avut discuţii cu liderii din 20 de filiale cu rezultate peste media naţională la alegerile parlamentare. 

Secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, şi preşedintele Organizaţiei PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, au demisionat luni din funcţii, potrivit unor surse liberale. 

De asemenea, Adriana Săftoiu a anunţat luni seară că a demisionat din funcţia de prim-vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal. 

Preşedintele interimar al PNL Covasna, Codruţ Opaiţ, a declarat că decizia Alinei Gorghiu de a renunţa la conducerea partidului este un gest firesc, având în vedere scorul nemulţumitor obţinut la alegerile parlamentare de duminică, menţionând că şi el simte nevoia de a se îndepărta pentru o vreme de viaţa politică. ''Voi rămâne în continuare în partid, dar vreau să renunţ la calitatea de lider, pentru că viaţa politică solicită mult timp şi efort. Rămân ca simplu membru'', a spus el. 

Şi preşedintele PNL Olt, Gigel Ştirbu, a declarat luni, pentru AGERPRES, că marţi, la Biroul Politic Naţional al PNL, îşi va depune mandatul de preşedinte al filialei liberale din judeţul Olt din cauza rezultatelor "nemulţumitoare" obţinute de partid în judeţ. El a menţionat că va face şi o propunere de preşedinte interimar pentru filiala Olt a PNL. 

Preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, a propus, luni, dizolvarea Biroului Politic Naţional al PNL, prin demisia de onoare a tuturor membrilor săi, în frunte cu preşedintele Alina Gorghiu, în urma rezultatului alegerilor ''dezastruoase''. 

El a propus organizarea de alegeri interne la toate nivelurile, până la finele lunii februarie 2017, ''dizolvarea actualului BPN prin demisia de onoare a tuturor membrilor săi, în frunte cu preşedintele partidului, demisia tuturor preşedinţilor de filială care au obţinut un scor mai mic de 30%, ''deci inclusiv a subsemnatului'' (Nicolae Robu, n.r.), constituirea unui BPN interimar format din toţi preşedinţii de filială care au obţinut un scor mai mare decât scorul mediu pe ţară al partidului, ''plus actualul preşedinte Alina Gorghiu, care să asigure conducerea colectivă a partidului, până la alegerile interne''. 

Liberalii sibieni consideră că Raluca Turcan ar trebui să preia conducerea interimară a Partidului Naţional Liberal, având în vedere rezultatele obţinute la alegerile din 11 decembrie. 

''În calitate de prim-vicepreşedinte PNL Sibiu şi preşedinte de Consiliu Judeţean, consider că organizaţia Sibiu este îndreptăţită să dea preşedintele PNL. Avem cel mai bun scor din ţară. Preşedintele organizaţiei, Raluca Turcan, a dovedit că ştie să gestioneze o funcţie de conducere, să dea rezultate. PNL are nevoie mai mult decât oricând să crească, să aibă bine gestionată activitatea. Raluca Turcan este omul care a dovedit, a confirmat că poate", a declarat pentru Agerpres Daniela Cîmpean, prim-vicepreşedintele PNL Sibiu.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ