Conducerea Loteriei Române, acuzată că a inventat un câștigător pentru a pune deoparte trei milioane de euro

| 28 mar, 14:47

Loteria Română a inventat un câștigător pentru a pune deoparte trei milioane de euro. Acuzația extrem de gravă îi aparține fostului consilier al Loteriei Române, Sorin Constantinescu.

”Jocurile de noroc sunt pură matematică și probabilistică. În momentul în care am auzit la tv în decembrie, pe 30, că ar fi doi câștigători la o agenție mică, în provincie, am afirmat public că nu există așa ceva și că nu se poate, pentru ca s-ar încălca toate legile probabilisticii. Deci sunt, părerea mea, două posibilități: una este că a fost eroare de soft, pentru că softul pe care îl au a fost preluat de la greci, grecii au plecat în niște condiții nu tocmai prietenoase și s-ar putea să fi lăsat niște blank-uri în soft. Este clar nu este al doilea câștigător. Acuma, sunt două posibilități, ori prima care v-am spus-o, ori să fie o rea-intenție din partea Loteriei, că să-și mărească veniturile care oricum sunt extrem de slabe, înspre faliment”, a declarat Sorin Constantinescu, într-o intervenție telefonică pentru Știrile B1 TV.

Astfel, spune, fostul consilier al Loteriei române, banii intră ilegal în conturile Loteriei.

”În aceste condiții banii se fac venit la bugetul Loteriei, vor intra în fondurile Loteriei, contrar legislației în vigoare, care spune că cel puțin 40% din banii luați de la jucător trebuie să meargă în premii. În momentul când cei trei milioane intră înapoi în buget, deja nu se mai respectă procentul de câștig care a fost data câștigătorilor. Adică se încalcă flagrant legea jocurilor de noroc”, a mai spus Constantinescu.

Într-o intervenție telefonică la postul B1 TV, Liliana Mincă, fost director al Loteriei Române, a declarat că, din punctul său de vedere, pur și simplu, unul dintre câștigători nu și-a revendicat premiul, acest lucru fiind normal, uneori.

„Pe site-ul loteriei, există comunicatele de presă, și normal ar fi fost ca purtătorul de cuvânt sau directorul general să explice totul jucătorilor. Eu cred că niciuna dintre cele două variante nu este adevarată"

Aceasta a spus că cele două premii de la Găești s-au jucat în zile diferite, iar câștigătorii au la dispoziție 90 de zile până să își ridice premiul.

„Unul dintre cei doi s-a prezentat cu biletul și și-a ridicat premiul, iar celălalt nu s-a prezentat încă.”

Liliana Mincă a mai susținut că acest lucru s-a mai întâmplat și în trecut, atunci când unii jucatori nu s-au prezentat să-și ridice premiile câștigate.

„Premiul merge către Fondul Special. Acest fond alimentează alte jocuri pe care Loteria le organizează”, a mai declarat Liliana Mincă.

Președintele Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, Odeta Nestor, a transmis că nu este nimic dubios, iar extragerile se fac conform legii.

"Aș vrea să explic foarte clar că nu este absolut nimic dubios. Extragerile se fac conform legii, iar aceste lucruri se pot demonstra. Acest fond special NU este constituit din premiile neridicate, ci din unele sume încasate de Loteria Română."

Aceasta a declarat că acești bani, neridicați, trec ca venituri ale Loteriei Române, iar domnul Constantinescu a făcut declarații nefondate.

„Declarațiile domnului Constantinescu sunt absolut nefondate”, a încheiat aceasta.

Marele Premiu la tragerea Loto 6 din 49 a fost câştigat pe 30 decembrie 2015. Cele două bilete norocoase au fost jucate la aceeași agenție din Găești.

Ulterior, pe 5 ianuarie, unul dintre cei doi câștigători ai premiului a mers la agenția din Găești pentru a-și ridica premiul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ