CONFISCARE de proporţii. Cuscrul lui Viorel Hrebenciuc rămâne fără 1,5 milioane de euro

| 12 dec, 2014

Cuscrul lui Viorel Hrebenciuc, respectiv socrul lui Andrei Hrebenciuc, Alexandru Noaptes, ramane fara o parte semnificativa din averea sa. Instanta a dispus confiscarea unei parti a averii sale pe care nu a putut sa o justifice.

Instanţa supremă a respins recursul declarat de Alexandru Noapteş şi de membri ai familiei acestuia, Cristina Noapteş şi Irina Noapteş, fiind menţinută hotărârea Curţii de Apel Bucureşti din 15 mai 2013.

Decizia vine după ce, pe 4 august 2011, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a cerut instanţei confiscarea sumei de 9,8 milioane lei (aproximativ 2,7 milioane euro), reprezentând diferenţa între averea dobândită şi veniturile realizate în perioada 2005 - 2007 de către Alexandru Noapteş.

Potrivit ANI, veniturile totale obţinute de către Alexandru Noapteş şi de soţia sa, Manuela Noapteş, în perioada 2005 - 2007, au fost de 816.789 lei (aproximativ 232.385 euro).

Averea deţinută de soţii Noapteş, pentru care au fost identificate părţi de natură nejustificată, este, conform datelor înscrise în evidentele fiscale, de 10.642.768 lei (3.027.986 euro).

În august 2010, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Alexandru Noapteş, împreună cu doi foşti colaboratori apropiaţi - fostul director adjunct la SNTF CFR Călători Nacu Vanghele şi fostul director tracţiune la SNTF CFR Călători Nicolae Iosub - pentru o fraudă de 700.000 de euro.

Alexandru Noapteş este cuscrul fostului deputat PSD Viorel Hrebenciuc. Ginerele lui Alexandru Noapteş, Andrei Hrebenciuc, a fost arestat în luna octombrie într-un dosar privind retrocedări ilegale de terenuri, dosar în care a fost arestat şi Viorel Hrebenciuc.



Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/instanta-confisca-1-4-milioane-de-euro-din-averea-fostului-director-cfr-alexandru-noaptes_189570.html#ixzz3LgO4Qxtr

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ