UPDATE Congres PSD, ziua a doua: Ponta, reales preşedinte al PSD

| 20 apr, 2013

Membrii PSD s-au reunit, astăzi, pentru a doua zi consecutiv la Sala Palatului, ca să îşi aleagă conducerea formaţiunii. Printre invitaţi se numără preşedintele PES, Serghei Stanişev, şi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

UPDATE 15:50 Victor Ponta a fost reconfirmat în funcţia de preşedinte al Partidului Social Democrat. Preşedintele executiv al partidului va fi Liviu Dragnea.

Pentru funcţiile de vicepreşedinti la nivel naţional au fost aleşi: Nicolae Bănicioiu, Marian Vanghelie, Titus Corlăţean, Dan Nica, Eugen Bejinariu, Constantin Niţă, Dan Şova şi Ion Călinoiu.

În ceea ce priveşte funcţiile pe regiuni de dezvoltare au fost aleşi:

  • Regiunea Nord-Est - Gheorghe Nichita
  • Regiunea Sud-Est - Marian Oprişan
  • Regiunea Sud - Mircea Cosma
  • Regiunea Sud-Vest - Paul Stănescu
  • Regiunea Vest - Ioan Mocioalcă
  • Regiunea Nord-Vest - Ioan Rus
  • Regiunea Centru - Mircea Duşa
  • Regiunea Bucureşti-Ilfov - Robert Negoiţă

Pentru cele cinci locuri de vicepreşedinte aparţinând Organizaţiei de Femei a PSD au fost alese: Ecaterina Andronescu, Corina Creţu, Gabrielea Firea, Rovana Plumb şi Lia Olguţa Vasilescu.

UPDATE 12:55 Ion Iliescu a fost reales preşedinte de onoare al PSD. Congresul Partidului Social Democrat l-a revalidat astăzi pe Ion Iliescu în funcţia de preşedinte de onare al formaţiunii, funcţie care a fost introdusă şi în statutul partidului.

Pentru şefia PSD candidează Victor Ponta. Fiind singurul candidat pentru această funcţie, acesta va fi ales fără emoţii. Liviu Dragnea candidează pentru funcţia de preşedinte executiv al partidului, iar pentru funcţia de secretar general al PSD favorit este preşedintele PSD Botoşani, Andrei Dolineaschi.

Miza acestui Congres o reprezintă funcţiile de vicepreşedinte la nivel regional. Lupta cea mai strânsă se dă în regiunea Sud Est, unde principalii adversari sunt Marian Oprişan şi Nicuşor Constantinescu.

Sorin Oprescu, invitat la Congresul PSD  a spus că: " PSD este din nou acolo unde merită. Mă bucur să văd un PSD puternic, care îşi bazează forţa pe experienţă şi tinereţe."

Victor Ponta a afirmat astăzi la Congres că de luni PSD-ul va începe campania pentru europarlamentare. Acesta a dat de înteles că la alegerile europarlamentare din 2014, PSD şi PNL se vor bate separat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ