Consiliul Concurenței se arată foarte interesat de preluarea CFR Marfă de către GFR

| 27 sep, 2013

Consiliul Concurentei este interesat de observaţiile şi punctele de vedere ale terţilor (inclusiv concurenţi şi clienţi ai părţilor implicate) în legǎturǎ cu preluarea CFR Marfă de către Grup Feroviar Român S.A..

“Dorim să aflăm opiniile actorilor din piaţă, să strângem cât mai multe informaţii pentru a putea analiza cât mai obiectiv impactul pe care îl poate avea această tranzacţie asupra economiei”, a declarat domnul Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Reamintim că Grup Feroviar Român S.A., societate a Grupului Grampet, a notificat Consiliului Concurenţei concentrarea economică pe care o va realiza prin preluarea pachetului de acţiuni reprezentând 51% din capitalul social al C.F.R. Marfă S.A. Societătile implicate în concentrarea economică notificată realizează servicii de transport feroviar de mărfuri şi servicii conexe transportului feroviar.

În ceea ce priveşte analiza concentrărilor economice, în funcţie de dimensiunea operaţiunii respective (naţională sau comunitară), aceasta poate fi realizată fie de către Consiliul Concurenţei, fie de către Comisia Europeană.

Începând cu data primirii unei notificări complete, care conţine toate elementele necesare pentru a permite controlul eficient al unei operaţiuni de concentrare economică, termenul legal maxim în care instituţia noastră va emite o decizie în ceea ce priveşte compatibilitatea unei operaţiuni de concentrare economică cu un mediu concurenţial normal este de 5 luni de zile.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ