Consiliul Naţional de Integritate organizează din nou CONCURS pentru şefia ANI

| 11 sep, 17:55

Consiliul Naţional de Integritate a anunţat reluarea procedurii de selecţie a preşedintelui Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), după ce, pe 24 august, niciunul dintre cei trei candidaţi înscrişi la concurs nu a promovat proba scrisă, potrivit Agerpres.

Potrivit Consiliului Naţional de Integritate (CNI), concursul pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate constă într-o probă scrisă şi în susţinerea unui interviu. Proba scrisă este programată pentru luni, 16 noiembrie, ora 12.00, la sediul ANI, iar susţinerea interviului va avea loc vineri, 27 noiembrie, ora 11.00

CNI a anunţat că dosarele de candidatură se pot depune până în 12 octombrie, de luni până vineri, între orele 09.00 - 16.30, la sediul ANI, iar planurile de management pe baza cărora se vor susţine interviurile se depun tot la sediul Agenţiei, între 15 octombrie şi 6 noiembrie, între orele 08.30 - 16.30.

Aceasta este a doua procedură de selecţie pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al ANI, după ce niciunul dintre cei trei candidaţi, inclusiv actualul şef interimar, nu a promovat, pe 24 august, proba scrisă a concursului.

Vicepreşedintele ANI, Bogdan Stan, care conduce interimar instituţia, după demisia lui Horia Georgescu, şi ceilalţi doi candidaţi înscrişi în cursa pentru funcţia de preşedinte al ANI, Claudiu Platon şi Ionel Gârleşteanu, au fost respinşi, la sfârşitul lunii august, la proba scrisă, din cadrul concursului pentru şefia ANI.

Claudiu Platon şi Ionel Gârleşteanu au depus contestaţii, care le-au fost respinse, potrivit rezultatelor afişate pe site-ul ANI.

Preşedintele ANI are rang de secretar de stat, este desemnat prin concurs organizat de CNI şi numit în funcţie de către Senat.

Mandatul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Integritate este de patru ani, iar funcţia este incompatibilă cu orice funcţie publică sau privată, cu excepţia celor din învăţământul superior.

Agenţia Naţională de Integritate a fost condusă de Horia Georgescu începând din aprilie 2012 şi până în luna martie a acestui an, acum fiind condusă interimar de vicepreşedintele Bogdan Stan.

În 23 martie, Horia Georgescu a demisionat de la conducerea ANI, după ce a fost reţinut de procurorii DNA în dosarul în care este acuzat că, alături de alţi foşti membri ai comisiei pentru stabilirea despăgubirilor de la ANRP, a aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro.

În 4 mai, plenul Senatului a votat un proiect de hotărâre prin care Horia Georgescu a fost eliberat din funcţia de preşedinte al ANI, în urma demisiei şi după ce acesta a fost trimis în judecată în dosarul despăgubirilor ilegale.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ