Constănţenii vor plăti o taxă de promovare de până la 4.000 de lei pe an pentru Mamaia

| 30 apr, 2013

Consiliul Local Municipal (CLM) Constanţa a aprobat o taxă de promovare pentru agenţii economici şi proprietarii de aparatmente din zona staţiunii Mamaia, care va fi maxim de 4.000 de lei pe an. Radu Mazăre a spus că prima cheltuială care se va face din taxa de promovare va fi cea pentru realizarea imnului staţiunii şi a filmărilor pentru videoclip, valoarea fiind de circa 34.000 de euro.

Agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în Mamaia, precum şi proprietarii de apartamente din aceeaşi zonă plătesc din acest an o taxă de promovare a staţiunii în valoare de maximum 4.000 de lei, conform unei hotărâri aprobate marţi în Consiliul Local Municipal (CLM) Constanţa, la iniţiativa asociaţiilor patronale.

Pentru proprietarii apartamentelor din blocurile construite în Mamaia taxa este de 100 de lei, în timp ce pentru agenţii economici aceasta variază între 700 şi 4.000 de lei.

"Prima cheltuială care se va face din taxa de promovare va fi cea pentru realizarea imnului staţiunii şi a filmărilor pentru videoclip, valoarea fiind de circa 34.000 de euro", a subliniat Radu Mazăre.

"Estimez că vor fi 600.000 - 700.000 de euro anual, din care 20% vor merge la primărie ca s-o cheltuiască pentru promovare. Restul sumei merge la Asociaţia Dobrogea Litoral, unde este un comitet care va stabili ce şi cum vor plăti. Vor plăti inclusiv deţinătorii de apartamente din staţiunea Mamaia câte 100 de lei pe an, ceea ce nu este deloc o sumă semnificativă pentru că de promovarea care se va face din aceşti bani vor beneficia toţi. Proprietatea deţinătorului de apartament este valorizată altfel decât oriunde. Într-un fel s-a devalorizat un apartament în Mamaia şi în cu totul altfel la Bucureşti, Constanţa, Bârlad, Brăila. Pentru că Mamaia este o destinaţie care funcţionează şi funcţionează bine", a declarat primarul Constanţei, Radu Mazăre.

Edilul a precizat că suma este mică faţă de ce bani şi ce milioane de euro au cheltuit degeaba cei din fostul guvern. Suma este nesemnificativă comparativ cu impactul pe care îl au cântecul şi clipul, a afirmat primarul, făcând referire la melodia care va fi imnul staţiunii Mamaia şi care este interpretată de Loredana, Cabron şi Radu Mazăre.

"Madam Udrea a scos din master-planul de turism al României litoralul. Ca atare, nu se poate cheltui niciun euro din fondurile europene pentru promovarea litoralului. Se vor putea cheltui doar după ce se reintroduce litoralul, dacă vor mai dori cei de la comisiile europene, că ăia sunt jupânii", a conchis primarul Constanţei.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ