Consumă cartofi dulci. Uite de ce boli te pot feri

| 06 ian, 2014

In ultimul timp vedem tot mai des in super si hipermarketuri cartofi dulci. Cartofii dulci reprezinta o alegere mult mai sanatoasa decat cartofii galbeni sau rosii traditionali cu care ne-am obisnuit. Va prezentam cateva motive intemeiate pentru a-i consuma cu incredere:

1 . Dupa cum sugereaza si numele , cartofii dulci sunt dulci, dar ei nu vor cauza cresterea nivelului de zahar in sange. Zaharurile naturale sunt eliberate lent in sange , astfel energia este eliberata treptat si echilibrat in organism.

2. Cartofii dulci sunt , de asemenea, o sursa buna de fibre , care ajuta la reglarea zaharului din sange.

3 . Cartofii dulci au mai putine calorii per portie decat cartofii normali, adica aproximativ 86 de calorii pe 100 grame de piure comparativ cu 118 de calorii pentru cartofi.

4 . Cartofii dulci au mai multe proteine decat cartofii pe care ii consumam in mod normal. Mai important, Jurnalul Mondial de Gastroenterologie a raportat ca acestia contin o proteina care inhiba cancerul de colon si cancerul rectal .

5 . Nivelurile ridicate de vitamina B6 din cartofi dulci ajuta la reducerea homocisteinei chimice din corpul nostru . Homocisteina a fost legata de boli degenerative , inclusiv atacuri de cord .

6 . Cartofii dulci sunt o sursa buna de vitamina C. Vitamina C este , de asemenea, esentiala pentru fortificarea oaselor si dintilor, este indicata pentru digestie si formarea celulelor sanguine. Vitamina C, de asemenea, contribuie la vindecarea ranilor si produce colagen pentru a mentine pielea tanara. Vitamina C imbunatateste chiar capacitatea noastra de a face fata stresului si de a ne proteja organismul impotriva toxinelor, care sunt legate de cancer.

7 . Acesti tuberculi nutritivi contin vitamina D (care este de fapt un hormon ), pentru a sprijini sistemul imunitar si starea generala de sanatate . Aceasta vitamina este in primul rand in corpurile noastre atunci cand suntem expusi la lumina soarelui si contribuie la sanatatea oaselor, inimii, nervilor, piele, dinti si a glandei tiroide .

8 . Continutul de fier din cartofi dulci ajuta cu un nivel de energie ridicat, ajuta la productia de celule  rosii si albe, rezistenta la stres , functionarea sistemului imunitar, si metabolizarea proteinelor , printre alte lucruri.

9 . Cartofii dulci sunt o sursa buna de magneziu. Magneziul este considerat mineralul anti-stres si este foarte important pentru artere  sanatoase , sange , oase , inima , muschi , si functia nervoasa .

10 . Potasiul este un electrolit important care ajuta la reglarea batailor inimii si semnalele nervoase . Ca si alti electroliti , potasiul indeplineste mai multe functii esentiale , dintre care unele includ relaxarea contractiilor musculare, reducerea inflamarilor si protejarea si controlul activitatii rinichilor. Cartofii dulci sunt o sursa excelenta de potasiu .

11 .Cartofii dulci contin beta carotenul care este precursorul vitaminei A din corpul dumneavoastra . Vitamina A este o vitamina solubila in grasimi, care sprijina sanatatea ochilor si a pielii. Beta carotenul a fost studiat pentru capacitatea sa de a proteja organismul impotriva diferitelor tipuri de cancer .

12 . Recent, cercetatorii au descoperit un grup legate de substante nutritive din cartof dulce denumite batatosides care s-au dovedit a avea proprietati antibacteriene si antifungice .

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 ian, 2014
Onofrei
Greseli de scriere la titlu
si acest ris a regenerat in altul cind am vazut ca am scris cal in loc de cel fiindca literele sint asezate una linga alta ssi cind mi-au dat lacrimile de ris nu am mai vazut in clar pe ce am apasat si asa ca va rog sa ma scuzati de greselile pe care le-am facut la scrisul titlului in orice caz m-ati distrat. Sanatate.
12 ian, 2014
onofrei
Asemanarea dibtre cartoful dulce si cal romanesc
Stimate sau stimata utilizator mai mergi si dumneata prin lume si vezi ce e nou ca mai facul sa rid ceea ce se vede in pictograma ( poza) este cartof dulce care nu seamana cu cartoful nostru si care te-a dus pe dumneata in eroare deoarece cam seamana ca format cu morcovul, Dar ai fost sinpatic ca mai facut sa rid.
06 ian, 2014
filip
vorbiti despre cartofi dulci si puneti poze cu morcovi
04 feb, 2014
simona
cartofii dulci
dl.Filip sa stiti ca asa arata cartofii dulci.nu sint morcovi ceeace ati vazut. Cumparati si veti vedea ca sint dulci si buni.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ