Consumă polen de albine. Vezi la ce te ajută

| 24 ian, 2014

Polenul de albine contine nutrienti esentiali bunei functionari a organismului uman. Polenul este o sursa importanta de proteine, glucide si vitamine din complexul B. Beneficile polenului de albine erau cunoscute din Antichitate. Hipocrat prescria polen de albine pentru raceli si tuse. Din multitudinea de efecte pozitive pe care le are asupra organismului, am ales 5 beneficii ale polenului de albine.

1. Polenul intareste sistemul imunitar
Polenul de albine contine toate vitaminele, mineralele si acizii necesari bunei functionari a organismului. In polen gaseste lecitina, un element care intareste sistemul imunitar. Pe langa lecitina, alte elemente ale polenului care sunt benefice imunitatii organismului sunt acizii nucleici, magneziul si cisteina.

Este recomandata administrarea de polen pentru intarirea imunitatii in urmatoarele situatii: tratament pentru alergii, sinuzite si astm, sistem imunitar slabit dupa chimioterapie, gastro-enterita care nu poate fi tratata cu antibiotice obisnute, raceala, gripa, tuse.

2. Polenul ajuta la reducerea greutatii
Polenul este util atunci cand vrei sa slabesti. Asta pentru ca un acid aminat pe care il contine poate indeparta pofta de mancare. Lecitina din polen disloca elementele toxice inutile si grasimile din organism. Vitaminele, mineralele si enzimele actioneaza ca un catalizator pentru a regla activitatile metabolice in corp, arzand astfel mai mult grasimile.

3. Creste moralul
Acizii aminati si acizii grasi esentiali din polen ajuta la echibrarea tulburarilor de dispozitie.

4. Polenul intinereste pielea
Polenul are proprietati antioxidante, ajutand la prevenirea imbatranirii premature a pileii si stimuland cresterea de noi celule. Polenul ajuta la reducerea ridurilor si a petelor de batranete. Deoarece intinereste pielea, polenul este folosit drept ingredient principal pentru numeroase produse cosmetice.

5. Da energie
Concentratia de proteine din acest aliment perfect este de 25%. Polenul contine si vitamina D. El furnizeaza forta muschilor si oaselor si este folosit de catre atleti pentru a-si spori forta fizica si a mari performantele.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ