Contractul cu firma lui Căşuneanu nu prevedea penalităţi dacă nu sunt bani de pasaj

| 13 iun, 2013

Şeful Direcţiei Infrastructură din Primăria Municipiului Bucureşti, Mădălin Dumitru, spune că în contractul pentru Pasajul Pipera semnat cu firma lui Costel Căşuneanu nu erau prevăzute penalităţi dacă municipalitatea nu are în buget fonduri pentru această investiţie.

În 2011, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), în care era majoritar PDL, a redistribuit sumele necesare continuării lucrărilor la pasaj, ceea ce a cauzat şi întârzierile la plata constructorului, a spus Dumitru, citat de Mediafax.

Precizările şefului Direcţiei Infrastructură din PMB vin după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis irevocabil, ieri, că Primăria Capitalei trebuie să plătească firmei PA&CO, deţinută de Căşuneanu, 3,2 milioane lei reprezentând un debit neachitat pentru lucrările la Pasajul Pipera, şi 13,6 milioane lei penalităţi de întârziere.

Potrivit reprezentantului PMB, încă din ianuarie 2011, Direcţia Infrastructură a municipalităţii a solicitat 80 de milioane de lei, pentru continuarea lucrărilor la obiectivul de investiţii.

"În 13 aprilie 2011, atunci când a fost votat bugetul, consilierii au hotărât să aloce, în loc de 80 de milioane de lei, doar 20 de milioane, din care 10.400.000 de lei era suma prevăzută pentru începerea exproprierilor, restul de 9.600.000 de lei fiind banii alocaţi pentru continuarea lucrărilor la un proiect de peste 100 milioane de lei. Urmare a redistribuirii sumelor de către consilieri, pentru a nu fi oprite lucrările din lipsa fondurilor, au fost reeşalonate graficele de execuţie, fiind de asemenea demarată procedura pentru achiziţia terenurilor", a explicat Mădălin Dumitru.

El a mai arătat că, la începutul lunii mai 2011, a transmis Ministerului de Finanţe o solicitare prin care cerea alocarea fondurilor necesare pentru continuarea investiţiei la pasaj, neprimind însă răspuns, iar la sfârşitul lunii august 2011 a formulat către CGMB o solicitare pentru suplimentarea fondurilor.

Cu toate acestea, spune Dumitru, la rectificarea bugetară din 2011, consilierii au alocat aproximativ 29 de milioane de lei, faţă de 87 de milioane de lei, cât erau necesari pentru plata facturilor. Totodată, Mădălin Dumitru a mai arătat că în contractul încheiat cu constructorul pasajului există o prevedere explicită potrivit căreia municipalitatea "nu datorează penalităţi" în condiţiile în care în buget nu există fonduri pentru această investiţie.

"Cu toate acestea, constructorul a forţat obţinerea de penalităţi pentru facturile ce nu au putut fi achitate la termen", a mai spus Dumitru.

Pasajul Pipera a fost construit pentru a se realiza supratraversarea bulevardului Barbu Văcărescu, pe de o parte, şi a Căii Floreasca, pe de altă parte. Circulaţia pe pasaj a fost deschisă în aprilie 2012, după ce municipalitatea anunţase anterior inaugurarea pentru finalul lui 2011.

Lucrările la pasaj, realizate de asocierea PA&CO International SRL şi F. Kirchhoff Strebenbau GmbH Co KG, au costat peste 140 de milioane de lei.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ