Coreea de Nord, reacţie neaşteptată, după ce Trump a anulat summitul cu Kim Jong-un

| 25 mai, 14:06

Coreea de Nord a reacţionat neaşteptat după decizia intempestivă a lui Donald Trump de a anula summit-ul fără precedent dintre cele două state.

Coreea de Nord. Regimul de la Phenian spune că este dispusă totuşi la întâlnirea istorică "în orice moment şi sub orice formă".

Ministrul adjunct de Externe de la Phenian, Kim Kye-gwan, a declarat că decizia lui Trump este "extrem de regretabilă".

Donald Trump a trimis ieri o scrisoare  personală lui Kim Jong-un în care îl anunţă că a decis anularea întâlnirii. Motivul: lipsa de bună credinţă a nord-coreenilor în faza de negociere cu americanii.

Potrivit BBC, Casa Albă acuză "promisiunile încălcate" ale Phenianului, inclusiv absenţa unei echipe de negociere la Singapore.

Moon Jae-In, preşedintele din Coreea de Sud, s-a declarat "perplex" în legătură cu hotărârea omologului său american, Donald Trump, de a anula întrevederea cu liderul nord-coreean, Kim Jong-Un.

Preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-In, a jucat un rol esenţial în organizarea întrevederii lui Donald Trump cu Kim Jong-Un.

"Sunt perplex şi este foarte regretabil că summitul Coreea de Nord - SUA nu va avea loc pe 12 iunie, aşa cum era programat", a declarat Moon Jae-In, citat de agenţia Yonhap.

Un purtător de cuvânt al Preşedinţiei sud-coreene a declarat că liderii de la Seul "încearcă să afle care sunt intenţiile preşedintelui Donald Trump şi sensul deciziei".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ