Corina Crețu cere statului român să plătească refacerea autostrăzii demolate

| 23 oct, 16:34

Lucrările de reconstrucție sau de consolidare la autostrada Orăștie - Sibiu vor trebui finanțate de la bugetul de stat, iar autoritățile române trebuie să se asigure că întreaga autostradă este finalizată și funcțională înainte de trimiterea documentelor de închidere a programului, termenul limită fiind martie 2017, a precizat comisarul european pentru politica regională, Corina Crețu, într-un comunicat de presă.

"Lucrările de reconstrucție sau de consolidare vor trebui să fie finanțate de la bugetul de stat, iar autoritățile române au obligația de a se asigura că întreaga autostradă este finalizată și funcțională înainte de trimiterea documentelor de închidere a programului, termenul limită fiind martie 2017", se arată în comunicatul de presă.

Pe de altă parte, Corina Crețu spune că autoritățile române sunt responsabile pentru implementarea proiectului și trebuie să evalueze dacă acesta poate fi împărțit în două faze sau poate fi completat cu finanțare națională.

Citeşte şi: Ministrul Transporturilor: Lucrările de refacere la autostrada Sibiu-Orăștie vor fi suportate de constructorul italian

"Situația autostrăzii Orăștie — Sibiu trebuie analizată cu atenție, întrucât lucrările au fost aproape în totalitate finalizate. Autoritățile române sunt responsabile pentru implementarea proiectului și trebuie să evalueze dacă acesta poate fi împărțit în două faze sau poate fi completat cu finanțare națională, în conformitate cu Regulamentul General al Comisiei Europene. Serviciile DG Regio sunt în continuare disponibile să sprijine autoritățile române în cazul acestui proiect, pentru a se asigura împreună că sunt respectate toate condițiile de finanțare, astfel încât să vorbim de o utilizare efectivă și eficientă a Fondurilor Structurale și de Investiții, în beneficiul României și al Uniunii Europene", mai spune comisarul european în comunicat.

Ea a explicat că, potrivit Regulamentului General 1083/2006, data limită de eligibilitate a cheltuielilor efectuate de beneficiari în perioada 2007 — 2013 este 31 decembrie 2015. În cazul în care un proiect nu este încheiat până la 31 decembrie 2015, autoritățile naționale pot finaliza lucrările cu fonduri naționale în 2016, înainte de depunerea documentelor de închidere a programului.

"O altă opțiune, tot conform Regulamentului General, este aceea de fazare a proiectului, prin extinderea finanțării acestuia pe parcursul a două perioade de programare: faza 1 este finanțată în cadrul perioadei 2007 — 2013 și faza 2 în cadrul exercițiului bugetar 2014 — 2020", a arătat Corina Crețu.

Proiectul autostrăzii Orăștie — Sibiu, ca parte a Rețelei de Transport Trans-Europene (TEN-T CORE), prevede construirea a 82,07 km de autostradă care leagă cele două orașe. Comisia Europeană a decis, în septembrie 2011, finanțarea acestui proiect cu 510 milioane de euro din Fondul de Coeziune.

Autostrada a fost împărțită în 4 loturi de punere în aplicare. Loturile 1 și 2, având lungimea de circa 44 km, au fost deschise traficului în 2013. Loturile 3 și 4 au fost deschise traficului în 2014. Lotul 3, de aproximativ 22 de kilometri, este cel unde au fost identificate fisuri în structura de drum.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 oct, 09:41
Doina Balasa
Viata este o carte iar noi, o fila din ea !
Printre toate pasiunile tale, se numara si cititul? Ti-ai dori sa te delectezi cu o carte de exceptie? Daca da, tocmai ai gasit-o, impreuna cu cea mai moderna afacere de talie mondiala , ce se pliaza de minune pasiunilor tale ! Practic nu faci altceva decat sa imbini utilul cu placutul ! Adaugi si aceasta carte fenomenala pe raftul bibliotecii tale si incepi si o activitate usoara, prestata pe calculatorul personal, care-ti va suplimenta veniturile ! Iti oferim instruire gratuita, de cea mai buna calitate, iar plata castigurilor este garantata prin contract de comision ! Imediat ce-mi vei trimite un mesaj, cu textul : DA,ma intereseaza , la adresa de e-mail: [email protected] , te vei putea convinge de multitudinea de avantaje ale acestei oportunitati !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ