Corina Creţu: Rata de respingere a proiectelor europene pentru modernizarea drumurilor este de 75%

| 30 sep, 18:37

Comisarul european pentru politici regionale Corina Creţu a criticat, vineri, la Iaşi, nivelul scăzut al proiectelor depuse de autorităţile locale pentru atragerea de fonduri europene pentru infrastructură.

Oficialul european a declarat că rata de respingere a proiectelor europene pentru modernizarea drumurilor judeţene şi comunale este de 75%. 

"Vreau să vă spun că rata de respingere a proiectelor pentru modernizarea drumurilor judeţene este de 75%, deci asta înseamnă că autorităţile locale nu au depus proiecte de calitate astfel încât să fie eligibile pentru a cheltui bani europeni alocaţi drumurilor şi infrastructurilor rutiere şi de cale ferată din România. Cred că slăbiciunea cea mai mare în România este aceea de a nu avea suficiente proiecte de calitate şi din acest punct de vedere noi, Comisia, ne dorim să consolidăm dialogul cu autorităţile locale şi autorităţile naţionale", a afirmat Creţu. 

Comisarul pentru politici regionale a avut, vineri, la Iaşi, o întâlnire cu primarii din municipiile Iaşi, Suceava, Botoşani, Piatra Neamţ, Bacău şi Vaslui cu care a discutat strategiile pentru atragerea fondurilor de aproximativ 250 de milioane de euro prevăzute în Programul de Dezvoltare Urbană.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ