Cosmote şi UPC, amendate pentru încălcarea protecţiei datelor personale

| 10 mar, 2014

Încălcarea proprietăţii datelor cu caracter personal reprezintă o fraudă majoră. Chiar dacă o bună parte dintre noi nu dăm importanţă acestui aspect, există o autoritate care deţine acest obiect de activitate. Companiile care deţin cele mai multe date cu caracter personal ale cetăţenilor din România sunt cu siguranţă operatorii telecom, dar respectă ei acest drept al nostru?

Ţi s-a întâmplat să primeşti un e-mail, sms sau chiar un apel cu o ofertă comercială sau chiar de la o companie de recuperare a unei creanţe. Te-ai gândit vreodată că datele tale personale reprezintă o marfă, iar multe companii au beneficii semnificative în urma folosirii lor?

ECONOMICA.NET a contactat Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal şi a încercat să afle dacă s-au primit sesizări de la clienţii serviciilor de comunicaţii, dacă s-au luat măsuri în urma sesizărilor şi vă prezentăm care sunt datele asupra cărora ar trebui să fiţi mult mai vigilenţi.

“Referitor la sesizările primite anul trecut cu privirea la încălcarea regulilor de protecţie a datelor de către operatorii de comunicaţii, precizăm că, în anul 2013, am primit un număr de 65 plângeri si sesizări în care operatorul reclamat era furnizor de servicii de telefonie şi/sau Internet”, au declarat reprezentanţii ANSPDCP.

Citeşte continuarea pe ECONOMICA.net.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ