Costică Constanda a blocat conturile instituției. Firea: ”Nu se mai pot face plăți”. Ce soluții are primarul

| 07 aug, 20:02

Primarul Capitalei Gabriela Firea a confirmat la Antena3 că avocații omului de afaceri Costică Constanda au blocat conturile Primăriei Municipiului București pentru datoria de 115 milioane de euro decisă în instanță. Gabriela Firea anunță că din acest moment nu se mai pot face plăți.

 

Gabriela Firea a confirmat că omul de afaceri Costică Constanda a blocat conturile Primăriei Capitalei pentru datoria de 115 milioane de euro, după ce soluția de a-i oferi în schimb un teren în Satul Francez astfel încât municipalitatea să scape de executare, a fost respinsă, pentru a patra oară, de consilierii generali.
”Confirm informația pe care ați difuzat-o. Cu puțin timp în urmă am fost anunțați de către Trezoreria Municipiului București în legătură cu faptul că avocații omului de afaceri Costică Constanda au executat contul Primăriei. Practic nu se mai pot face plăți din acest moment. Am primit această amenințare acum o săptămână, două.
Au fost 4 ședințe de Consiliu General aproape consecutive în care am încercat să rezolvăm măcar o parte din suma pe care municipiul București trebuie să i-o plătească omului de afaceri Costică Constanda, de 115 milioane de euro, în urma unei hotărâri definitive și irevocabilă de la instanță.
Acum aproape 20 de ani, când erau alți primari, întâi domnul Băsescu, apoi domnul Videanu s-au luat niște decizii pe care noi acum trebuie să le plătim. Practic Costică Constanda avea drepturi litigioase de la o altă familie- familia Luică care deținea niște terenuri în proprietate. Iată că după acele decizii care s-au luat după atât de mulți ani, bucureștenii au de suferit pentru că trebuie să plătească o sumă foarte mare.”, a declarat Gabriela Firea, la Antena3.
Gabriela Firea susține că din acest moment, plățile trebuie să se facă doar în numerar, bani pe care Primăria nu îi are, suma datorată fiind în cuantum de aproape 20% din bugetul total al municipiului București. Firea spune că va merge de urgență în audiență la Ministerul de Finanțe.
”Ca și soluție ar fi aceea de a ni se ridica gradul de îndatorare de la 8, cât este acum, la o cifră mai mare, pentru a putea contracta un împrumut de la bănci private pentru a fi în măsură de a plăti eșalonat această sumă astfel încât să nu rămână blocată întreaga Capitală.”, a mai spus Firea la Antena3.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ