Costică Voicu: Fostul şef de la IPJ Mehedinţi nu este poliţist, ci inginer adus şi făcut poliţist

| 05 apr, 2014

Preşedintele Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor (AIP) - Secţia Română, Costică Voicu, a declarat sâmbătă, la Târgu Mureş, că îi consideră poliţişti pe cei care au absolvit şcoala de specialitate şi, din acest motiv, nu îi consideră poliţişti nici pe fostul şef al IPJ Mehedinţi Ştefan Ponea, arestat preventiv într-un dosar de corupţie, nici pe Augustin Căpâlnaş, surprins cu un permis de conducere fals.

'Vă spun că el (Augustin Căpâlnaş, de la Direcţia Poliţiei Rutiere - n.r.) nu e poliţist, eu îl consider poliţist pe cel care a făcut Şcoala de Poliţie. Pe cei încadraţi direct, în combinaţii şi condiţii ciudate, nu comentez. Vreau să vă spun un lucru: uitaţi-vă la titulatură - AIP - deci poliţişti adevăraţi, acela (Căpâlnaş, n.r.) a fost preot neterminat şi poliţist neînceput. Noi nu facem şi nu dăm recomandări pentru a intra în Poliţie. Devin membri IPA cei care au calitatea de poliţişti. Acesta în speţă nu era membru IPA ca şi mulţi alţii, inclusiv cel de la Mehedinţi, inspectorul-şef (Ştefan Ponea - n.r.) care nu este poliţist este inginer, adus şi făcut poliţist', a transmis presei Costică Voicu.

Potrivit preşedintelui AIP, organizaţia se delimitează de poliţiştii care încalcă legea. 'E o delimitare totală faţă de cei care, dincolo de încălcarea normelor elementare şi săvârşirea de infracţiuni, pentru că e infracţiune, noi pledăm pentru un alt gen de relaţionare de viaţă, de muncă în organizaţia noastră. Deviza noastră este 'Servicii prin prietenie', pe noi prietenia ne leagă, nu orgoliile, nu ambiţiile, nu animozităţile şi nu datul din coate pentru a ajunge undeva mai sus, unde de fapt nici nu merită cei care sunt; dovada o vedeţi şi dumneavoastră. Deci, suntem altceva, de aceea spuneam că este o stare de spirit. Toate întâlnirile pe care noi le realizăm nu se desfăşoară sub comanda 'Să trăiţi, am înţeles' sau 'Ordonaţi, şefu''. Aici nu există şefi, nu există grade militare, suntem egali. Şi comisarul-şef şi sergentul major şi cel de la Pompieri şi cel care este la Penitenciar. E altceva', a susţinut generalul.

Costică Voicu a adăugat că, odată ce poliţistul dobândeşte calitatea de membru AIP, îşi asumă şi nişte obligaţii, inclusiv de legalitate şi moralitate.

Generalul Costică Voicu, fost şef al Poliţiei Române în 1996, participă sâmbătă şi duminică, la Târgu Mureş, la conferinţa regională a Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor - Secţia Română.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ