Costin Borc: Complexul Energetic Oltenia nu se închide

| 18 apr, 16:58

Complexul Energetic Oltenia nu se închide și nu s-a discutat niciodată despre închiderea lui, le-a spus luni ministrul Economiei, Costin Borc, minerilor care au protestat în Piața Victoriei. Protestatarii în primă fază l-au aplaudat, pentru ca la final să îl huiduie

„Am un mare respect pentru manifestația dumneavoastră. Am discutat cu colegii dumneavoastră, liderii de sindicat. Nu se închide și nu s-a discutat vreodată să se închidă Complexul Energetic Oltenia. Am discutat cu liderii de sindicat să ne întâlnim o dată la două săptămâni să punctăm lucrurile pe care le-am convenit, în așa fel încât Complexul Energetic Oltenia să devină societatea fanion a energiei”, a spus Costin Borc.

El a fost rugat de protestatari să răspundă la o întrebare, dar a refuzat și a plecat, moment în care cei prezenți au strigat că vor miniștri patrioți și „afară cu hoții din țară”.

Ministrul Economiei a avut anterior o întâlnire cu liderii de sindicat, cărora le-a transmis că se vor face restructurări și disponibilizări în sistem.

„Consider că este un semnal de alarmă important, pe care dânșii l-au tras asupra situației din sistemul energetic național, situație care nu este de astăzi, de ieri, este cauzată de ani și ani de zile de neglijare a problemelor marilor companii din sistemul energetic național. (..) vor fi făcute restructurări și disponibilizări. Este important ca aceste restructurări, când se fac, să fie făcute cu respectul cuvenit față de oameni. Nu se închide Complexul Energetic Oltenia”, a spus Borc după întâlnirea cu delegația minerilor.

La rândul său, Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, a declarat că marșul minerilor a fost unul de atenționare în legătură cu ceea ce se întâmplă în piața de energie.

„Parlamentul următor trebuie să reglementeze legal piața de energie pentru români și nu împotriva românilor. Instituțiile de control trebuie să își facă treaba până la capăt (..). Programul de restructurare nu înseamnă disponibilizare. Dacă se dorește a se da afară oameni, acele persoane trebuie să aibă protecție”, a spus Pârvulescu.

Câteva sute de mineri și energeticieni au protestat, luni, în Piața Victoriei din Capitală. Membrii Federației Naționale Mine Energie au plecat luni, 11 aprilie, într-un marș de 320 de kilometri, de la Târgu Jiu până la București, protestând față de situația Complexului Energetic Oltenia și a sistemului energetic, în general.

Complexul Energetic Oltenia a avut anul trecut pierderi de 895 de milioane de lei, cu 30% mai mari față de rezultatul negativ înregistrat în 2014, când compania a avut pierderi nete de 693 milioane de lei.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ