Creșterea salariului minim, de la 1 ianuarie 2020, va fi decisă de noul Guvern

| 04 noi, 13:39

 

Creșterea salariului minim pe economie rămâne să fie decisă de noul Guvern care va veni la Palatul Victoria, potrivit anunțului făcut de Viorica Dăncilă luni dimineață.

 

 

Premierul demis Viorica Dăncilă a anunţat că Guvernul va discuta, în şedinţa de luni, în primă lectură, proiectul de act normativ privind majorarea salariului minim brut la 2.262 de lei pentru studii medii şi 2.620 de lei pentru studii superioare, de la 1 ianuarie 2020.
“Am luat măsuri pentru creşterea pensiilor, a tuturor drepturilor sociale şi a salariilor. Am fost preocupaţi să majorăm salariul de bază minim brut pe ţară, garantat în plată, astfel încât cetăţenii să fie corect plătiţi pentru munca lor. Dacă înainte de preluarea guvernării PSD, respectiv decembrie 2016, salariul minim brut era de 1.250 de lei, la încheierea mandatului nivelul acestuia este substanţial mai mare. În şedinţa de astăzi, discutăm în primă lectură creşterea salariului minim, începând de anul viitor, la 2.262 de lei, iar pentru angajaţii cu studii superioare şi vechime de cel puţin un an, (...) la 2.620 de lei/lunar”, a anunțat Viorica Dăncilă, conform Agerpres.

„Este o măsură cu puternic impact social, în condiţiile în care, în prezent, sunt încadraţi peste 1,4 milioane de angajaţi cu salariul minim. Asupra acestui proiect am avut consultări cu reprezentanţii patronatelor şi sindicatelor, în cadrul Consiliului Naţional Tripartit, şi a fost supus analizei Consiliului Economic şi Social”, a adăugat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei Executivului.
Premierul demis a adăugat că măsura avută în vedere este, în opinia sa, “justă şi corectă social”.

 

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ