Creţu îl lasă în offside pe Băsescu

| 30 aug, 2013

Practic, în urma acestui demers, președintele Traian Băsescu nu mai are niciun pretext pentru a retrage această distincție, fiind nevoit fie să se conformeze cererii Cavalerilor, fie să-și asume sprijinul politic în favoarea pastorului Laszlo Tokes.

În cazul lui Laszlo Tokes și a retragerii distincției Steaua României, zarurile au fost aruncate. Europarlamentarul PSD Corina Creţu, care este membră a Ordinului Naţional "Steaua României" și astfel se califică pentru o astfel de solicitare, cere public retragerea Ordinului "Steaua României" acordat lui Laszlo Tokes în decembrie 2009. Motivul acestei retrageri: "fapte dezonorante şi contrare Articolului 1 din Constituţia României". Demersului i s-au mai alăturat, conform afirmațiilor premierului, toți membrii conducerii PSD decoraţi cu "Steaua României".

Astfel se ajunge la în linie dreaptă cu o problemă care trenează în viața politică de când președintele Traian Băsescu l-a anunțat pe premierul Victor Ponta că neavând calitatea de Cavaler al acestui Ordin, nu poate solicita conform legii retragerea acestuia. Practic în urma acestui demers președintele Traian Băsescu nu mai are niciun pretext pentru a retrage această distincție, fiind nevoit fie să se conformeze cererii Cavalerilor, fie să-și asume sprijinul politic în favoarea pastorului Laszlo Tokes. În acest sens au fost voci care au criticat poziția președintelui, acuzându-l că speculează politic acest caz, mustrând verbal în termeni foarte duri demersul lui Laszlo Tokes, dar fără să ia și măsuri concrete în acest sens. Ori, încă de la primele declarații virulent anti-maghiare ale președintelui Traian Băsescu, unii analiști politici l-au acuzat de mascaradă naționalistă în scopuri electorale și au semnalat că este posibil să existe o înțelegere secretă între președintele român și premierul Ungariei, în scopul exploatării electorale a unor tensiuni inter-etnice escaladate artificial.

Situația s-a complicat și mai mult constituindu-se într-un pretext ideal pentru aripa dură a UDMR, pentru a sabota recentele eforturi ale formațiunii maghiarilor de apropiere față de USL. Deși pastorul Laszlo Tokes este un opozant politic al UDMR, recent în problema retragerii Ordinului Steaua României a luat atitudine în favoarea acestuia și liderul și edilul de Sf. Gheorghe al uniunii, Antal Arpad.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

7 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 sep, 2013
antiprostanaci
Arzoaica
Asta merita Steaua Romaniei ?....ca o ardea cu ala insurat fiind....dupa ce l-a consolat bine pe Ilici KGB-istul ....ca Nina era cam plecata .Felicitari Corina.....care-i urmatorul ?
01 sep, 2013
cfr
esti rau,ne-a bagat in NATO...
sau viceversa...
31 aug, 2013
Cavaler
Corina ...
In loc sa mai ia o moooie de la Collin Powel, Corina noastra se ocupa de lucruri murdare :)
31 aug, 2013
magyar
replica
nem tudom mivel jar ez a ,,kituntetes,, en eddig vissza adtam volna legyenek boldogok vele
31 aug, 2013
Ferenczy Stefan
:))
Semmivel. A lényeg az, hogy nem lehetsz románellenes és románérdemrendes politikus. Csak ennyi...
30 aug, 2013
cantautor atent
Incet,incet va apropiati de lege...
deci trebuia unul care se califica...
v-ati prins,evident intentionat,mai tarziu..
va descalifica..
urmeaza o hotarare a Consiliului de Onoare...
nu precizati...
va descalifica a doua oara...
presedintele va lua o decizie...
nu stiti ce decizie va lua,presupuneti politica...
posibil sa fiti a treia oara descalificata...
la dumneavoastra ,din fericire,bagati PIN-ul de cate ori vreti,nu se blocheaza....
AMR-67.68
30 aug, 2013
cantautor
noi ,aripa moderata UDMR,cercetata penal sau nu,vrem apropiere de Usl...
cerem sprijin international...
Lazslo T,Basescu,Udrea(Blaga,nu)nu ne lasa...
si unde dragoste nu e,nimic nu e ...(alt cantautor roman)

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ