Crin așteaptă demisia lui Chiliman

| 24 mai, 2013

Liberalii ar prefera o demisie a lui Chiliman, inclusiv în semn de protest faţă de decizia PNL Sector 1 în cazul Moisescu şi a celorlalţi 11 membri PNL. Dacă nu deminsionează, PNL speră să provoace o fractură în interiorul IRL, mişcare iniţiată tocmai de păsuitul Chiliman.

PNL Sector 1 a decis excluderea din partid a 12 membri, în frunte cu Vlad Moisescu, care până anul trecut a deţinut mai multe funcţii de conducere în formaţiunea liberală. Mutarea vine în contextul disidenţei pe care grupul IRL o exercita chiar din interiorul PNL.

Printre cei 12 liberali nu se regăseşte şi Andrei Chiliman, „capul reţelei de disidenţi”, primarul Sectorului 1. Astfel, amânarea sentinţei în cazul său este, cel mai probabil, o probă de falsă indulgenţă din partea conducerii PNL, în ideea în care primarul Sectorului 1 ar urma să-şi depună de unul singur demisia. Lucru greu de conceput în condiţiile în care o demisie ar însemna pierderea mandatului de primar. Drept urmare, asistăm la un balet politic în care jocul nervilor este împins la maxim.

Liberalii ar prefera o demisie a lui Chiliman, inclusiv în semn de protest faţă de decizia PNL Sector 1 în cazul Moisescu şi a celorlalţi 11 membri PNL. Dacă nu deminsionează, PNL speră să provoace o fractură în interiorul IRL, mişcare iniţiată tocmai de păsuitul Chiliman.

Rezerva conducerii PNL Sector 1 în a duce până la capăt demersul excluderilor, prin neincluderea pe lista a lui Andrei Chiliman are cel mai probabil şi o justificare în registrul costurilor politice. Primarul liberal controlează totuşi o bună parte a filialei de sector, în condiţiile în care poziţia de administrator al Sectorului 1 îi oferă şi un capital deloc neglijabil de resurse. Mai mult, o excludere a unui Chiliman care a câştigat alegerile cu peste 70% poate provoca mai mult decât un simplu scandal local. Anvergura naţională pe care a încercat să şi-o construiască Andrei Chiliman prin supralicitarea conflictului cu Crin Antonescu şi preluarea rolului de lider al opoziţiei interne din PNL ar putea să crească în condiţiile în care primarul Sectorului 1 va fi exclus.

Prin urmare, înainte de a pune pe tapet excluderea lui Andrei Chiliman, conducerea PNL va analiza probabil şi rezultatele unor sondaje pentru a stabili în ce măsură actualul primar al Sectorului 1 mai poate reprezenta un vector electoral, în perspectiva viitoarelor alegeri şi mai ales care vor fi consecinţele electorale pentru PNL şi pentru Crin Antonescu în mod particular.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ