Crin Antonescu – agent șef de Poliție

| 15 sep, 2013

În încercarea sa de a deveni președinte, Crin Antonescu vrea să nu supere pe nimeni, nici pe tineri (cu Roșia Montană), nici pe șoferi. Părerile sale sunt politice și trebuie tratate ce atare. Grav este însă că liderul PNL nu pare a fi capabil să facă diferența între jocul politic şi măsurile administrative benefice pentru societate. Foarte rău, mai ales dacă vrei să ocupi funcția supremă în stat.

În contextul în care săptămâna aceasta mărul discordiei din politica românească l-a constituit poziția lui Crin Antonescu de a spune "nu" proiectului Roșia Montană, o declarație de miercuri a ministrului liberal al Internelor, Radu Stroe a trecut aproape neobservată. Ministrul Stroe a prezentat atunci propunerile ministerului pe care îl conduce privind noul Cod Rutier, în condițiile în care mortalitatea pe șoselele patriei a atins cote alarmante.

Proiectul Ministerului Afacerilor Interne conține câteva propuneri radicale, cum ar fi suspendarea, în anumite situații, a carnetului cu până la 3-5 ani, dar toate noile prevederi au fost gândite pornind tocmai de la multitudinea de probleme de pe teren.

Uneori sunt necesare măsuri mai dure, pentru a rezolva probleme cu efecte dramatice. Modificările propuse fac acest lucru într-un mod gradual, în ceea ce priveşte consecințele pe care încălcarea legislației le poate avea pentru cetățeni. Domnul Antonescu a redescoperit populismul, ținând să își exprime, vineri seară, părerea de “cunoscător”.

Liderul liberal a afirmat că "ideea de a înăspri trebuie totuşi calibrată cumva mai gradual. Adică există sentimentul, am vorbit cu mulţi oameni în aceste zile, care nu m-au sunat să mă întrebe dacă m-am certat sau dacă m-am împăcat cu Ponta, m-au sunat să-mi explice că e totuşi prea mult pentru o greşeală pe care o poţi comite să-ţi pierzi permisul patru ani".  Antonescu l-a mai criticat de asemenea pe Stroe pentru că nu a discutat propunerea la partid înainte de a o prezenta publicului.

Se pare că în România o politică publică, chiar și atunci când este alcătuită cum trebuie, nu poate să fie independentă de interesele politice ale unui lider expert în toate, cu vise de tătuc al naţiunii, specialist în indicaţii preţioase precum Crin Antonescu. Nu este pentru prima dată când face treaba asta în ultimele șapte zile.

Așa cum observa şi Ion Iliescu, politician experimentat care nu a făcut în cariera sa asemenea greșeli, domnul Antonescu nu este expert în ceea ce privește Roșia Montană, dar vorbește ca atare. La fel face acum și cu legislația rutieră.

Să luăm în continuare criticile domnului Antonescu la propunerile ministrului său. În primul rând, el consideră pedepsele prea dure. Despre această critică am discutat deja, pedepsele sunt dure, dar aplicarea lor este gândită corect. De asemenea, Antonescu greșește când afirmă că Stroe trebuia să vină cu ele la partid. Acest gen de măsuri trebuie discutate cu Poliția, nu cu PNL, deoarece ele nu țin de politica de partid, ci de administrație. În plus, Poliția a luat parte activ la elaborarea sancţiunilor. Propunerile nu aparțin unui ministru care le-a visat într-o noapte, ci unui grup de experți care au avut drept obiectiv realizarea unei politici publice cu rezultate efective.

În încercarea sa de a deveni președinte, Crin Antonescu vrea să nu supere pe nimeni, nici pe tineri (cu Roșia Montană), nici pe șoferi. Părerile sale sunt politice și trebuie tratate ce atare. Grav este însă că liderul PNL nu pare a fi capabil să facă diferența între jocul politic şi măsurile administrative benefice pentru societate. Foarte rău, mai ales dacă vrei să ocupi funcția supremă în stat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 sep, 2013
sonia
Rusine!!
cum isi permite acest pdl si basescu sa CONFISTE un moment national si sa-si bata joc de el-??cum te duci tu intr-un CORT ca un bulibasa sa te urci pe mese ca o cur va in bordel inconjurat de bautura si mancare si de creaturi aduse de PDl sa =l aplaude e DEMIS!??
-Bravo oamenilor de la Tebea ca l-au REJECTAT pe basescu si PDl -Predoiu -eroare genetica cu cap de OU si gura peltica si pe blaga
deformatu!!
-ne mai miram ca ne fac oamenii instrainatate tigani pe noi romanii cand cel care ne conduce petrece in CORTURI precum acestia!!Jalnice imagini!!!
-10 ani presedinte-in care doar a distrus!!
-vrea o noua majoritate parlamentara -mai vrea 2 mandate de 10 ani -asta e scopul cel mare!!!!!!!!!!!!!!!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ