Crin Antonescu despre aleşii incompatibili: amnistie pentru conflictul de interese

| 24 sep, 2013

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, la România TV, că o soluţie în ceea ce-i priveşte pe aleşii locali aflaţi în conflict de interese sau incompatibilitate este o lege de amnistiere privind conflictul de interese şi un recurs în interesul legii din partea ministerului Justiţiei pentru cei aflaţi în stare de incompatibilitate.

"Soluţia mea apropo de retroactiv sau soluţia pe care doresc să o discutăm şi cred că o putem adopta pentru a scoate toţi aceşti oameni care nu au greşit dintr-o situaţie imposibilă este, pe de-o parte, o lege de amnistiere în ceea ce priveşte conflictul de interese, pentru că aceasta este o acuzaţie penală şi amnistierea poate să acţioneze retroactiv strict pe aceste speţe, nu pe toate conflictele de interese, pe aceste speţe, iar în ceea ce priveşte incompatibilităţile cred că aici trebuie să ne adresăm şi să solicităm cel puţin ministrului Justiţiei un recurs în interesul legii. Şi atunci lămurim aceste lucruri. Modificăm legea pentru viitor", a spus Crin Antonescu la România TV.

Liderul liberal a propus această soluţie tehnică pentru a rezolva problema aleşilor locali, care se află în conflict de interese sau în stare de incompatibilitate.

"Trebuie găsită o rezolvare şi pentru situaţiile trecute, pentru că acei oameni nu pot fi scoşi din locurile în care au fost aleşi de cetăţeni. Nu avem, potrivit filozofiei occidentale, un conflict de interese că nu avem conflict public-privat, ci public-public", a mai spus Antonescu.

Liderul liberal a precizat că această propunere nu a fost discutată în USL, dar că urmează a fi dezbătută şi că este o idee pe care o are. Antonescu a mai spus că juriştii pe care i-a consultat au susţinut varianta propusă de el.

Vom respecta decizia majorităţii în cazul Roşia Montană

"PNL va respecta decizia Parlamentului, ce putem să facem? Dacă majoritatea parlamentară va decide că proiectul trebuie făcut, tot se va ajunge la Guvern, adică de unde s-a plecat, sau unde trebuia să se rămână", a declarat Crin Antonescu în legătură cu proiectul Roşia Montană.

Crin Antonescu s-a pronunţat, totodată, în favoarea consultării tuturor părţilor implicate, atât a contestatarilor, cât şi a susţinătorilor exploatării de la Roşia Montană. "Eu cred că ceea ce înseamnă dialog aplicat pe acest proiect se poate face, dar nu în Piaţa Universităţii. O discuţie serioasă cu liderii reprezentativi, în măsura în care există, poate fi purtată şi trebuie purtată la comisie. Cu cei de la Roşia Montană se poate purta la Roşia Montană, dar la suprafaţă", a spus preşedintele PNL.

Pe de altă parte, acesta a susţinut că nu va merge în Piaţa Universităţii să vorbească cu protestatarii, pentru că nu vrea să vadă dacă oamenii îl înjură sau îl înjură mai tare.

"Nu merg acum la Roşia Montană. Şi nici în Piaţa Universităţii nu merg, că nu se poate. Putem trece pe acolo, să facem o poză să vedem dacă ne înjură protestatarii sau ne înjură mai rău. Că de pupat nu ne pupă nimeni. O discuţie serioasă cu liderii trebuie purtată, dar la comisie", a menţionat Crin Antonescu.

"Guvernul nostru este într-o situaţie delicată, pentru că pe noi ne-au găsit să răspundem pentru toate lucrurile pe care clasa politică le-a făcut cum nu trebuia faţă de aceşti oameni din Piaţă", a punctat Crin Antonescu.

Toţi miniştrii liberali sunt remaniabili

'Toţi sunt remaniabili, deocamdată nu am ajuns la concluzia că se pune problema remanierii vreunuia. Toţi sunt remaniabili, poţi să fii un ministru excelent şi pur şi simplu un accident, la propriu sau la figurat, să-ţi atragă demisia", a declarat liderul liberal.

Crin Antonescu a adăugat că nu are nemulţumiri legate de activitatea miniştrilor PNL, ci doar de modul în care reuşesc să comunice în plan politic şi în spaţiul public.

"Am avut într-adevăr revendicări, împreună cu alţi colegi din partid, la miniştrii noştri, la toţi, pentru o mai bună comunicare, cu partidul, cu opinia publică", a spus Crin Antonescu.

Acesta l-a evidenţiat în cabinetul Ponta pe vicepremierul şi ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, care are o misiune grea în având în vedere că are un buget neîncăpător.

De asemenea, Crin Antonescu a amintit că fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, a fost o vulnerabilitate, un risc asumat. "Ne-am asumat un risc cu Fenechiu, dar convingerea mea este că a meritat. Când ai un om bun, pune-l ministru", a mai spus liderul liberal.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ