Crin Antonescu: în cazul candidaţilor USL la şefia regiunilor se vor purta negocieri

| 10 iun, 2013

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni că în situaţia în care USL va avea candidaţi pentru şefia regiunilor se vor purta negocieri. Liderul liberal a precizat că "problema parităţii nu se pune în termenii protocolului".

"Problema parităţii nu se pune în termenii protocolului, pentru că noi nu avem în protocol o prevedere de acest fel. Noi avem paritate la candidaturi, la Guvern, lucruri care au fost respectate. Aici, dacă vom avea candidaţi ai USL, evident că va fi o negociere în care toate elementele tipice unei negocieri vor fi introduse şi vom avea aceşti candidaţi", a spus Crin Antonescu, care a precizat că în această chestiune nu s-a stabilit nimic deocamdată.

Copreşedintele USL a subliniat că nu-l interesează raportul între partide, ci îl interesează înainte de toate să existe o bună funcţionare a acestor noi instituţii (Regiunile) şi ele să fie cât mai reprezentative pentru cetăţeni. "Nu va fi deloc uşoară misiunea acestor prim-conducători, probabil în 2016.  Vor fi alegeri directe şi atunci vom putea să organizăm odată cu celelalte alegeri locale, pentru că atunci va fi mai simplu. Deocamdată misiunea nu va fi deloc uşoară pentru că este vorba de a implementa în stadiu iniţial această nouă legislaţie şi atunci asta ne interesează. Câţi o să aibă PNL şi câţi o să aibă PSD vom vedea, dar nu este prima chestiune, adică nu putem pune căruţa înaintea boilor", a explicat Antonescu.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, afirma că discuţiile privind împărţirea locurilor în USL în viitoarele conduceri ale regiunilor vor avea loc cât de curând. Liviu Dragnea amintea este foarte greu să se ajungă la paritate, "dar nu este imposibil".

"Este vorba de proporţionalitate, acesta este un subiect pe care îl vom aborda cât de curând. Este foarte greu să ajungem la paritate, dar nu este imposibil. Vom avea o discuţie în perioada următoare şi din fericire avem timp suficient", a spus Dragnea, într-o emisiune de televiziune.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ