Crin Antonescu pur și simplu nu se poate abține

| 02 iul, 2013

Crin Antonescu ignoră cu veselie faptul că românii sunt preocupaţi de alte lucruri decât de eternele sale războaie cu Băsescu.

Traian Băsescu este un maestru al diversiunii şi capcanelor politice. Cu toate acestea, faptul că domnul preşedinte practică asemenea manevre de atâţia ani ar fi trebuit să-i pună în gardă pe adversarii săi. Cei mai mulţi au înţeles acest lucru şi au încetat să mai răspundă la provocări. Alţii însă, cad mereu şi mereu în aceeaşi groapă cu capcane, neînţelegând că orice reacţie supradimensionată la adresa lui Traian Băsescu serveşte exact scopurilor acestuia.

Este şi cazul preşedintelui Senatului. Crin Antonescu a demonstrat, pentru a nu ştiu câta oară, că pur şi simplu nu se poate abţine. Reacţionează impulsiv, nu gândeşte strategic şi suflă mereu, cu o forţă şi o convingere demne de o cauză mai bună, în pânzele corabiei cotroceniste.

Ultimul episod de acest tip a fost atacul din week-end al lui Traian Băsescu pe tema Constituţiei, lansat tocmai pentru a obţine o reacţie din partea lui Crin Antonescu. În rezumat, domnul Băsescu a afirmat că va utiliza referendumul privind Parlamentul unicameral şi cei 300 de parlamentari în funcţie de cum va arăta legea, subliniind că referendumul său va trece mai uşor “decât Constituţia lor, pentru că asta nu-i Constituţia României, e Constituţia unei găşti, a unui grup”.

În loc să ignore acest nou derapaj al şefului statului, Crin Antonescu recidivează la rândul său, fie pentru că nu se poate abţine, fie din cauze de strategie eronată legate de ipoteza că un conflict cu Băsescu l-ar reactiva în sondaje. Numai că o asemenea perspectivă este imposibilă din moment ce tocmai prelungirea fără rost a acestui conflict surd cu un Traian Băsescu aflat la final de mandat este cauza care îl prăbuşeşte în opţiunile românilor măsurate de sondaje.

Iar ca lucrurile să fie şi mai complicate, Crin Antonescu lansează şi o ameninţare voalată la adresa lui Traian Băsescu. “Eu cred că la ce i s-a întâmplat lui Adrian Năstase ar trebui, mai degrabă, domnul Băsescu să se gândească", a declarat domnul Antonescu, întrebat cum comentează declaraţia preşedintelui potrivit căreia proiectul de revizuire a Constituţiei este al unei găşti politice, iar Adrian Năstase şi-a făcut şi el o Constituţie.

Efectele politice şi electorale ale unei asemenea strategii sunt clare.

Traian Băsescu rămâne un reper pentru bruma de electorat pe care o mai are şi este recunoscut drept un actor major al vieţii politice tocmai de către cel care îşi doreşte să-i ia locul la Cotroceni.

Crin Antonescu, în schimb, ignoră cu veselie faptul că românii sunt preocupaţi de alte lucruri decât de eternele sale războaie cu Băsescu. Şi, în loc să-şi construiască un profil de candidat constructiv care chiar vine să pună ceva pozitiv în locul pustiit de Băsescu, ne demonstrează în fiecare zi că este la fel de guraliv, la fel de pus pe harţă şi la fel de puţin preocupat de problemele oamenilor ca şi actualul preşedinte.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 iul, 2013
gyorgy tozser
c'est la vie
Cr..inut nu (mai) are capacitate de invatare.Nici nu vrea,nici nu poate.
02 iul, 2013
ramona
Locul pustiit de Basescu va deveni arid daca vi ne Antonescu no name.
02 iul, 2013
Sorin
La obiect
Foarte bun articolul, asa este, romanii sunt preocupati de existenta lor, nu de certurile nesfarsite al acestor parlamentari . Unul eu nu ma uit la asa ceva, comportamentele acestor oameni sunt nocive pentru poporul roman

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ