Crin Antonescu: Rezultatul alegerilor din Germania nu este o surpriză

| 23 sep, 2013

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat luni că rezultatul alegerilor din Germania nu îl surprinde, argumentând că în ultimii ani Germania a devenit 'liderul de facto' al Uniunii Europene şi a rezistat în contextul crizei economice, cele două atuuri ale Angelei Merkel.

'Pentru mine, cel puţin, rezultatul alegerilor din Germania nu este o surpriză. În timpul celui de-al doilea mandat al cancelarului Merkel, cu Germania s-au întâmplat două lucruri esenţiale: pe de-o parte, în vreme ce toate ţările UE au fost puternic zdruncinate de criză, Germania a parcurs foarte bine această criză şi este pe creştere la toţi indicatorii semnificativi, economici în principal. Al doilea lucru care s-a petrecut este că Germania a devenit, în mod evident, liderul de facto al Uniunii Europene. Când oferi unei naţiuni două lucruri ca acestea, este absolut normal să primeşti încredere în continuare', a spus Antonescu.

Crin Antonescu a explicat că, în opinia sa, rezultatul 'sub aşteptări' atât al liberalilor germani, cât şi al social-democraţilor poate fi explicat printr-un profil foarte scăzut al acestora - unii alături de Uniunea Creştin-Democrată la guvernare, ceilalţi chiar în opoziţie.

'Liberalii au avut două probleme majore. Una e privitoare la conducere. Apoi, nu au reuşit să îşi asume pe agenda guvernării temele cu care, în urmă cu patru ani de zile, obţineau un scor atât de bun', a adăugat preşedintele Senatului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ