Crin îl albeşte pe Fenechiu

| 23 iun, 2013

Prin poziţia pe care a avut-o în conferinţa de presă comună, Antonescu i-a creat lui Fenechiu o imagine impecabilă, curăţată de petele negre ale justiţiei. Importanța pe care liderul liberal i-a dat-o lui Fenechiu a excedat orice fel de apreciere pe care Antonescu a făcut-o la adresa vreunui ministru.

După ce luni întregi adversarii politici, dar şi o parte a opiniei publice, îl criticau pentru activitatea sa, dar şi pentru problemele de natură juridică pe care le are, roata s-a schimbat în cazul lui Relu Fenechiu.

La finele acestei săptămâni, într-o conferinţă de presă preluată de toată mass-media, ministrul Transporturilor, a ieşit şi a anunţat mult aşteptata privatizare a CFR Marfă. Singur singurel în faţa jurnaliştilor, ministrul liberal culegea laurii unei victorii obligatorii. În rezolvarea acestei privatizări, Fenechiu a avut sprijinit de necontestat din partea premierului, dar și a celorlalți colegi, care însă l-au lăsat să se bucure de unicul său moment de glorie din acest mandat.

A doua zi, după ce a avut parte de o laudă de sine în faţa reporterilor, Crin Antonescu iese la braţ cu ministrul său pentru a-i laudă succesul. Preşedintele PNL l-a lăudat minute în şir pe ministrul Fenechiu, ca şi cum ar fi salvat ţara şi ar fi acoperit problemele economice.

Prin poziţia pe care a avut-o în conferinţa de presă comună, Antonescu i-a creat lui Fenechiu o imagine impecabilă, curăţată de petele negre ale justiţiei. Importanța pe care liderul liberal i-a dat-o lui Fenechiu a excedat orice fel de apreciere pe care Antonescu a făcut-o la adresa vreunui ministru.

Preşedintele PNL s-a comportat ca la o licitaţie în care trebuia să prezinţi cele mai bune calităţi ale produsului tău. Antonescu l-a „lustruit” pe Fenechiu considerându-l cel mai capabil om să conducă transporturile. Motivul invocat este acela că Fenechiu s-a pregătit ani la rândul, în comisiile de specialitate ale partidului, în cele din Parlament, pentru a ocupa această poziţie.

Gestul lui Crin Antonescu este unul cel puţin bizar. Au fost şi alţi miniştri din actualul cabinet care au rezolvat probleme la fel de importante, precum deblocarea POS Mediu sau POR, dar laudele către cei implicaţi în aceste domenii nu au existat.

Obsesia PNL şi a lui Antonescu cu privire la Băsescu şi-a consumat un nou episod prin „preţuirea” fără margini a lui Fenechiu. Un contestatar virulent al lui Fenechiu din cauza dosarelor în care este implicat, preşedintelui Băsescu i-a fost dat peste nas de latura liberală a USL cu rezultatele înregistrate pe domeniul transporturilor.

În ciuda observaţiilor din raportul MCV, în legătură cu prezenţa în guvern a unui ministru cu probleme de ordin penal, Antonescu s-a declarat un susţinător al lui Fenechiu în Executiv. Chiar dacă România este în pericol din cauza trecutului lui Fenechiu, Antonescu îl laudă şi îl susţine să deţină o funcţie în cabinetul actual.

Pentru Relu Fenechiu, după ce şi-a atins obiectivele ca ministru al Transporturilor, trebuie să atingă şi un obiectiv personal, acela de a scăpa de dosarul penal. Neachitarea în acest dosar îi va aduce lui Fenechiu excluderea din actualul Executiv, iar pe Antonescu îl va lăsa fără preferatul său.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ