Crinuț - un ghiocel smuls din joc de Băsescu

| 02 apr, 2014

Băsescu nu se dezice. Orice s-ar întâmpla, politicianul popular și populist, care printre picături se mai ocupă și de președinția României, vrea să-și încheie mandatul cu faima unui ”jucător”.

Adeseori însă, ”jocul” este doar de glezne, Traian Băsescu încercând să fenteze pe toată lumea, câteodată chiar și pe sine însuși. De pildă, ca o încălzire în vederea Zilei Păcălelilor, președintele le-a mai tras un perdaf în grup foștilor aliați, Victor Ponta și Crin Antonescu:

“Sunt solidar cu toate măsurile pe care Guvernul Boc le-a luat în timpul crizei economice pentru a salva ţara sau a o menţine în echilibre macroeconomice sau pentru a o readuce în echilibrele macroeconomice necesare pentru ca astăzi să avem creştere economică. O spun încă o dată, ar fi fost dramatic dacă prim-ministru al României ar fi fost Victor Viorel, susţinut şi de Crinuţ, prin parlament. Demagogia nu i-ar fi lăsat să-şi asume măsurile de trecere rapidă a României prin criză şi prin dezechilibrele macroeconomice”, a declarat Traian Băsescu.

Demagogie să fie? Poate, dar depinde despre cine vorbim, căci în timp ce toți din tabăra sa suspină și leșină de mila fiecărei taxe sau accize instituite de premierul Victor Ponta, mulți dintre acești ”coagulați” fiind de prea mult timp suficient de bogați ca să-și cumpere câte o insulă pe la tropice și să guverneze în legea lor pe acolo, Traian Băsescu continuă să-și laude absurdele măsuri de austeritate, impuse fără cea mai mică compasiune din 2009 până în 2012.

Cu toate aceste măsuri de un sadism rar, așa cum știe în prezent și un copil de grădiniță, totuși unora le-a priit sub regimul tripletei Udrea-Boc-Băsescu, de regulă fiind vorba de băieții deștepți, de salariații privilegiați, plătiți în plină criză triplu comparativ cu cel mai mare salariu actual, sau de ”norocoasele” firme portocalii care plantau de toate și nu pe bani puțini, de la borduri, terenuri de fotbal în pantă, la telegondole sau la celebrele pasaje rutiere începute și niciodată terminate încă de pe vremea primarului general Băsescu.

Acestea fiind spuse, să mai remarcăm faptul că Traian Băsescu, din amuzament personal probabil, îi alătură iarăşi pe cei doi pe foştii parteneri din USL. Schema este însă un simplu truc, căci ”Crinuț”, așa cum îl alintă președintele pe liderul PNL, a fost de ceva vreme scos din ecuația, imediat după ce la Palatul Cotroceni s-a constatat că este veriga slabă.

Din calcul sau inerție, greu de spus, cei doi actuali parteneri, ”Trăiănel” și ”Crinuț” mai iau periodic câte o pauză la epuizantul proces de re-evaluare reciprocă în care se află, pentru a se mai hârjoni un pic, atacându-se public. Farmecul s-a pierdut însă și cei doi au înlocuit lupta aproape credibilă a unor carnasiere politice încleștate pe viață și pe moarte, cu o simplă buluceală de feline domesticite, preocupate să-și paseze una celeilalte ghemul de lână, suficient de molatec, nu care cumva să-și zdrelească vreo lăbuță.

Crinuț o face din convingere, căci încă mai speră, nici el nu știe exact ce. Trăiănel, mai vechi și mai hârșâit în joc, din precauție, căci nu se știe niciodată, la neprevăzut, când mai ai nevoie de un pion de sacrificiu. Dar pentru cei care doresc să vadă conflictul adevărat, ăla cu ochi vineți și piua cerută patetic, la Bruxelles, acesta mai poate fi văzut doar între Traian și Victor.

Restul este doar tăcere și un Crinuț care a luat poziția ghiocelului în fața mafiei pe care o ataca cândva cu aroganță extremă a celui care duce lupta de unul singur...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 apr, 2014
miss marie loan firm
contactati-ne astăzi la ([email protected])
Ești în căutarea pentru o foarte rapid
Împrumut? la un
rata dobânzii la prețuri accesibile? aveți
a fost refuzat
În mod constant de către bănci și alte tipuri de
financiar
instituții?
-Vestea buna este aici! Oferim
CREDITE variind
de la $ 1,000.00 la $ 5,000,000.00 Min
Maxim la 3%
rata dobânzii pe anularea. contactati-ne
astăzi la ([email protected])

INFORMATII PRIMUL necesare sunt:
Prenume: .........
Alte nume (s): ........
Gen: .........
Stare civilă: .........
Contact Adresa: .........
Cod oraș / postal: .........
Tara: .........
Data nașterii: .........
Suma necesară pentru împrumut: .........
Împrumut Durata: .........
Venitul lunar: .........
Ocupația: .........
Scopul pentru imprumut: .........
Casa Telefon: .........
Telefon mobil: .........
Cu respect,
dna Marie
02 apr, 2014
Pacaliciule sa ti minte lucrul asta!
Nu mai vrem să trăim în Ţara Păcălelilor, să fim conduşi de Guvernul Păcălelilor, să fim minţiţi de Premierul Păcălelilor!.. Acum râd că ne-au păcălit, dar nu e departe vremea când toate păcălelile le vor veni, prin vot, de la oameni, înapoi. Iar atunci, Victor Ponta, va primi de la alegători, ca şi consolare, titlul de "Regele Păcălelilor"
03 apr, 2014
floryy
Pana unde sa ajuns cu ipocrizia din partea acestui domn antonescu dictatorul , care il lauda pe securistul basescu si-l denigreaza cat de mult poate pe d-nul PONTA ....Pai d-nule dictator antonescu chiar nu-ti este greu sa zici ca securistul basescu a facut cea mai mare gresala ca l-a numit premier pe VICTO PONTA ???? D-nule dictator antonescu , pana te-a ajutat sa-ti ridici partidul la procentajul care a fost la alegerile GENERALE SI PARLAMENTARE si v-ati vazut cu 155 de PARLAMENTARI , CATEVA MII DE PRIMARI SI CATVA ZECI DE PRASEDINTI DE CONSILII JUDETENE ETC.(( iar astazi te lauzi ca ai semnaturile de la parlamentari ptr motiunea de cenzura )) Daca nu era PNL-ul in alianta cu PSD-ul la alegerile GENERALE SI PARLAMENTARE , nu ajungeau nici la 15% procentaj , IAR ACEST DICTATOR antonescu astazi nu mai avea acest mare tupeu de a il denigra atat de urat pe fostul partener de alianta si prieten ...SUNTEM cat se poate de mahniti pe acest donm dictator antonescu care este tot mai apropiat de securistul basescu si udrea .....Chiar ne crede atat de naivi sa nu ne dam seama ca este tot mai vizibil un al doilea basescu (( care nu face nimic decat ii jigneste si denigreaza pe cai care nu mai sunt deacord cu el sau sa-l laude .....Stiu pe propria-mi piele ca pe toti cei care indraznesc
02 apr, 2014
cantautor
fostul PM Nastase, a doua oara in puscarie...
presedintii CJ,usd,in vizorul justitiei...
ministri si oameni de afaceri condamnati penal...
se face curatenie...
e bine,fie ca cel care va urma sa apere justitia...
Socialistii cad pe capete:Franta,Slovacia...
e bine....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ