Cristian Preda: Un eşec al validării referendumului pe care-l propune îl obligă pe Oprescu la demisie

| 06 sep, 2013

Europarlamentarul PDL Cristian Preda susţine că referendumul anunţat de primarul general al Capitalei pe tema câinilor comunitari este inutil şi că un eşec al consultării populare ar trebui să fie urmat de demisia lui Sorin Oprescu.

"Cerând organizarea unui referendum despre câinii vagabonzi, primarul Oprescu dovedeşte că nu înţelege că e nevoie de o acţiune promptă. Ce e straniu e faptul că primăriile din alte oraşe au folosit deja o lege, cea cu nr. 227 din 2002, pentru a pune în aplicare soluţia pe care Oprescu ar vrea s-o acopere cu un vot popular. Decizia de a organiza o asemenea consultare e lipsită de sens. N-ar fi însă prima dată când se trece totuşi la acţiune", a scris Preda pe blogul său.

Democrat-liberalul se întreabă dacă primarul general este pregătit să îşi asume eşecul nevalidării referendumului.

"E gata, într-o asemenea ipoteză, Oprescu să-şi asume un eşec şi să demisioneze? Întrucât referendumul e, de fapt, inutil, eşecul validării lui ar obliga la demisie", consideră Cristian Preda.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat joi că a decis formula prin care va fi consultată populaţia la referendumul privind câinii comunitari, aceasta urmând să fie supusă vineri aprobării Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

"Întrebarea pe care o vom propune mâine (n.r. vineri) spre aprobare Consiliului General al Municipiului Bucureşti pentru referendum este următoarea: "Sunteţi de acord cu eutanasierea câinilor fără deţinător capturaţi pe domeniul public al municipiului Bucureşti şi neadoptaţi în termenul prevăzut de lege? Da sau nu?" Termenul legal este de şapte zile", a spus Oprescu, potrivit căruia referendumul ar putea avea loc cel mai probabil pe 6 octombrie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ