Cristoiu, despre întâlnirea Iohannis-Ponta: Poate că președintele l-a tras de coadă pe pisicuțul de premier

| 23 dec, 2014

Klaus Iohannis și Victor Ponta au avut o întâlnire la Cotroceni, cei doi având o discuție tete-a-tete. Jurnalistul Ion Cristoiu se întreabă, într-un editorial postat pe cristoiublog.ro, ce taină pote avea noul președinte cu premierul încât cei doi să stea la șușoteli la la nici 24 de ore de la înscăunarea lui Klaus Iohannis ca Primul Domn al țării.

“Nimic din spațiul intern, ba chiar și nimic din spațiul extern, nu justifica precipitarea lui Klaus Iohannis de a se întîlni și discuta cu Victor Ponta.
Potrivit celor doi, întîlnirea a avut drept scop discutarea relațiilor instituționale dintre Președinte și premier, dintre Președinție și Guvern.

Foarte bine! aș striga eu, nu prea tare, deoarece nu dibui ce s-a întîmplat neprevăzut în ultimul timp în relația dintre Cotroceni și Victoria, încît chiar a doua zi după instalarea lui Klaus Iohannis, Victor Ponta să vină la Cotroceni pentru a discuta relațiile dintre cele două instituții principale ale României, dar, mă rog!, pînă la urmă aș striga, dacă n-aș fi aflat din presa românească, parcursă cu sfințenie și acum, cînd sunt plecat peste hotare,  că Întîlnirea, care a durat o oră, s-a desfășurat într-o taină rar întîlnită între doi demnitari din perioada postdecembristă”, scrie gazetarul.

Ion Cristoiu consideră că, după întrevederea celor doi, presa ar fi trebui să beneficieze și de o declarație de presă din partea lui Iohannis, de la Victor Ponta jurnalistul neașteptându-se la “ excese de democrație”. 

Acest lucru se impunea cu atât mai mult cu cât  “  Klaus Iohannis a cîștigat în al doilea tur după ce și-a mutat campania de pe sloganul Președintele e cel care arbitrează pe sloganul Președintele e cel care ne scapă de Victor Ponta. Poate că președintele l-a tras de coadă pe pisicuțul de premier, să vadă dacă miaună. Poate că dînșii au băut o șampanie de bucurie că Traian Băsescu nu le mai e președinte. În cazul unor astfel de momente (ar trebui să știe și Klaus Iohannis asta), important nu e ce s-a întîmplat în realitate, important e ce se spune despre moment. Ori, imediat după întîlnire, Victor Ponta a postat un mesaj pe Twitter: „Prima consultare institutionala cu Presedintele Iohannis – extrem de utila, serioasa si eficienta. Lucrurile intra pe fagasul normal”.
Avînd în vedere că prin făgaș anormal, Victor Ponta înțelege relația sa cu Traian Băsescu, marcată de scandaluri nu deoarece Traian Băsescu era Dictator, ci pentru că Victor Ponta era PSD-ist – lacom, arogant, ciocoi – românii care l-au votat pe Klaus Iohannis pentru că viitorul președinte le-a făgăduit (el a făcut asta, nu i-a cerut-o nimeni) să-i scape de Victor Ponta au priceput că întîlnirea de la Cotroceni a fost una de mulți și dulci pupici.”, mai scrie jurnalistul pe blogul personal.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 dec, 2014
ANTIPROSTI
nemernicul !
Sa-ti fie rusine dle Iohannis ! Sunt unul dintre cei care te-au votat, cu sufletul chiar, fara sa fi fost un admirator al dumitale. Motivatia, aceeasi cu a cel putin alte 3 mil votanti, a fost aceea ca trebuie oprita puterea desantata a impostorului Ponta si am crezut ca dumneata esti o varianta de imbunatatire a starii in care se afla Romania. Dar dumneata in loc sa pui in aplicare ce ai promis, “respectarea legii” si “Stop si de la capat”, ti-ai inghitit promisiunile si mergi pe calea batatorita in Romania, aceea de a ignora tot ce promiti si a-ti vedea de interesele personale acum cand stai in Palat. Consilierii dumitale ar fi trebuit sa te atentioneze ca tratand cu un prim-ministru illegal in functie, devii si dumneata ilegitim. Sau poate ca noul consilier pentru probleme constitutionale are aceleasi cunostinte in materie ca Ponta si al lui consilier Tontalicea sau asa ceva. Nu stim cu ce se ocupa, ce meserie are consilierul dumitale pe constitutionalitate, dar sigur ca e diletant atata timp cat nu a sesizat starea de neligitimitate a primirii impostorului Ponta la Presedintie. Nu e cazul unei noi minciuni cu relatii inter-institutionale caci nu e asa. Renuntam sa mai explicam cum e cu prim-ministrul care si-a pierdut majoritatea, dar poate, asa maimutareste, te uiti si dumneata la ce se intampla in intreaga lume, unde nu exista nici o exceptie in materie, prim-ministrul cu majoritatea pierduta isi depune mandatul. Poate cunostintele dumitale din Germania ar putea sa-ti explice mai bine, chiar si despre speta plagiat in cazul unui demnitara si poate ar fi bine sa-I intrebi. Dar, dle Iohannis, cea mai urata fapta pe care ai facut-o fata de noi cei care te-am votat este faptul ca esti in aceeasi stare de coabitare/colaborare sau alt bla bla, pe romaneste insemnad doar cardasie ordinara, cu impostorul, nepriceputul, incompetentul, mincinosul patologic, plagiatorul, fraudorul de alegeri (Referendumul din 2012, ultimile alegeri din decembrie), papitzoiul Vict
26 dec, 2014
Daniela Zamfir
siktir !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ