Criza bebelușilor infectați: Trei copii încă fac dializă. Doar unul este pregătit pentru externare

| 02 mar, 11:25

La o lună de la coșmarul bebelulilor cu sindrom hemolitic uremic, trei copii încă mai fac dializă la Spitalul Marie Curie, iar un altul abia a ieșit din secția de terapie intensivă. Medicii țin sub observație copiii pentru că boala poate avea o evoluție dramatică neprevăzută. Cu toate acestea, un copil este pregătit pentru a merge acasă cu parinții, la sfârșitul săptămânii.

”Trei copii fac încă dializa peritoneală pentru că evoluția bolii renale acute este totuși de durată. La cel de-al patrulea pacient s-a suprimat ieri cateterul peritoneal, este vorba de acel pacient micuț, de șapte luni, pe care îl pregătim încet să meargă acasă”, a declarat Mihael Bălgrădean, șefa secției de nefrologie de la spitalul Marie Curie. 

Atentia medicilor se îndreaptă acum spre părinții îngrijorați:

”Posibilitatea apariției unor mici episoade febrile sau al unor semne de boală acuta pot apărea și nu trebuie să se teama de acestea”, a mai spus medicul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ